За Ателие МарабуНашите преподавателиПроектиМатериалиСнимкиНашите курсистиАтелие Марабу в медиитеОт опитПромоцииКонтакти
cart
Избрали сте 0 курсa.
ВИДЕО БЛОГ ФОРУМ Абонамент ОФЕРТИ

Vintaj с Албена Катанова

Техника:Моделиране на метални елементи с инструментите на Vintaj
Ниво на трудност:Начинаещи
Продължителност:4 часа
Преподаватели:Албена Катанова
Цена:60лв.
Места в групата:6

 

Запишете се!Информация:


 Каним ви в Ателие Марабу, за да откриете с нас интересна поредица от атрактивни техники на приложната бижутерия!

На разположение в нашата работилница, ще имате медни и месингови пластини. С помощта на инструментите на Vintaj, с чук и наковалня, ще създадем обемни елементи, а съчетавайки ги с други аксесоари, мъниста и материали, ще създадем атрактивни бижута.

Vintaj е система от вдъхновяващи и разширяващи възможностите техники, чрез които бижутата ви ще придобият неповторим дизайн. С атрактивната и достъпна технология ще оформятe, стилизирате и декорирате метални елементи. Vintaj е приложима върху елементи от чист мед, месинг с примеси на мед и цинк, както и върху арт метал на желязна основа. Чрез Vintaj ще откриете, както артистичната, така и занаятчийската страна на приложната бижутерия. Със специалните продукти и инструменти на Vintaj ще създадете нежен и фин релеф, ще имитирате патина, ще изработите обемни модели и още много други ефекти във винтидж и гръндж стилистика.

В нашето студио ще разполагате с кръгли или квадратни основи от месинг или мед, с всички инструменти и патини от системата Vintaj. След като изберете вашите цветови комбинации, ще ви покажем основни похвати за изработка на ефектни релефни и обемни елементи. Заедно с това, ще усетите удовлетворението да изработвате сами своите нови бижута, ще се запознаете с базови елементи за завършване на дизайна. 

Заповядайте! Очакваме ви с интересни модели и много настроение!

Курсът се провежда в събота от 10:00 до 14:00, а цената му е 60 лева. 

Задължително ден, преди урока, ще ви звъннем за потвърждаване на присъствието ви. Заплащането става в края на урока.

 


 

Умения и знания, включени в този урок:

 

 • Базови бижутерийни техники;
 • Смесени бижутерийни техники;
 • Моделиране с медна гъвкава тел;
 • Използване на различни бижутерийни аксесоари в дизайна на бижуто от урока;
 • Опознаване на основните видове материали, използвани в техниките от система Vintaj;
 • Техника за патиниране;
 • Техника за фино гравиране DecoEtch;
 • Техника за двустранен релеф DecoEmboss;
 • Техника Hammering - създаване на ефектна текстура с помощта на малък чук;
 • Техника за пробиване на отвори;
 • Техника Dapping - превръщане на плоски елементи в обемни;
 • Техника за занитване.

 

Независимо дали планирате да изработвате бижута като хоби или в последствие смятате да превърнете това в малък бизнес и източник на допълнителни доходи, това е мини-курс за всеки начинаещ и покрива основното и най-необходимо. След само едно занятие ще сте способни да продължите съвсем самостоятелно да изработвате бижута вкъщи със съответната техника.

 
Във всеки мини-курс с продължителност от 4 часа се изработват няколко бижута, което напълно оправдава вложените от вас средства и време. Не ви е нужен никакъв предварителен опит - ние ще ви помогнем с всичко и с радост ще повдигнем пред вас завесата на необятната вселена на приложната бижутерия. Това е един прекрасен и много популярен урок, след който ще постигнете невероятни резултати в работата си и ще останете завинаги очаровани от възможността за собствено творчество!
 

Какво да си носите

 

Не е нужно да носите нищо друго освен добро си настроение и творчески дух. Всички инструменти и материали са осигурени от нас.

 


 

Основна информация:
 

В цената на урока са включени стойността на материалите, използвани за изработката на модела от урока, отпечатани подробни инструкции с текст и схеми за съответната техника, както и висококвалифицираните лекторски демонстрации. 

Урокът ще се води от опитен преподавател - Албена Катанова, с богат професионален стаж, с чиято помощ неусетно ще навлезете в преподаваната материя. Местата за нашите уроци са ограничени като техния максимален брой е 8 души. Това ни дава възможност да обърнем индивидуално внимание на всеки и да отработим поотделно специфичните детайли. 

 

Ако не намирате това, което търсите в основния списък на нашите уроци, имате възможност да се запишете за частен урок. Кликнете тук, за да получите повече информация по темата.

 

Всички уроци на Ателие Марабу са съобразени с изискванията на БДС (Български държавен стандарт).

 

Vintaj с Албена Катанова


Информация

Информация относно начините на плащане.

Уроците, които избрахте: