За Ателие МарабуНашите преподавателиПроектиМатериалиСнимкиНашите курсистиАтелие Марабу в медиитеОт опитПромоцииКонтакти
cart
Избрали сте 0 курсa.
ВИДЕО БЛОГ ФОРУМ Абонамент ОФЕРТИ

Фантазия по индиански - бижута с плетка Пейот

Техника:Плосък, Циркулярен и Обемен Пейот
Ниво на трудност:Начинаещи
Продължителност:6 часа
Преподаватели:Милена Илийчкова
Цена:100лв.
Места в групата:8

 

Запишете се!Информация:


Курсът е подходящ, както за начинаещи, така и за напреднали в приложната бижутерия. Това е лесен и забавен начин да усвоите базови умения за изработка на бижута с едни от най-атрактивните плетки, а в края на урока ще си тръгнете с нови бижута, полезни знания и подробни отпечатани инструкции.

 

Курсът е идеален за придобиване на основни умения в техниката Плетка Пейот. Ще имате възможност да усвоите знания относно проектирането на моделите при плетките с мъниста. Ще се запознаете с няколко вариации на плетка Пейот - плосък, циркулярен, тубуларен. Това е техника, носеща неограничени възможности в дизайна на ръчно изработените бижута. Можете да изграждате различни мотиви и да интерпретирате цветовете на мънистата. Чрез нея лесно и бързо можете да изплетете необходимата дължина за гривна, колие или обици. 

Историята на техниката започва много отдавна. Никой не може да каже точно кой и кога е измислил плетката пейот. Някои предмети, декорирани с нея, датират чак от времето на Древен Египет. Името, обаче, й е дадено от северноамериканските индианци, а тяхното изкуство популяризира плетката в съвременния свят.

Думата пейот всъщност е името на дребен кактус, който расте в югозападните части на САЩ и в Мексико и съдържа мощни халюциногенни вещества. Северноамериканските индианци използвали кактуса като обезболяващо и антибактериално средство, а заради халюциногенните му свойства и в някои от религиозните си практики. С помощта на същата плетка декорирали предметите, които използвали по време на ритуалите, свързани с кактуса пейот. Затова и техниката била наречена така. Друго нейно популярно название, gourd stitch, се превежда като плетка-кратунка – заради съдовете от издълбани кратунки, които също били украсени с мъниста.

Днес, тази техника е изключително благодатна, предпочитана и приложима в дизайна на бижутата. Лесно се получават впечатляващи и обемни колиета, обици и гривни.

Ще опознаете различни видове нишки, как да започвате и завършвате моделите, как да добавяте нова нишка, а удовлетворението след приятно изкарания ден е най-голямото удоволствие!

 

Заповядайте! Очакваме ви с интересни модели и много настроение!

Курсът ще се проведе на 19 Октомври, събота от 10:00 до 16:30. 

 

Цената му е 100 лева. Задължително в седмицата, в която ще се проведе, ще ви звъннем за потвърждаване на присъствието ви. Заплащането може да стане предварително по банков път или на място в ателието ни. За повече информация, свържете се с нас в имейл или по телефона 0887 663 363.

 След курса ще си тръгнете не само с атрактивни собственоръчно направени бижута, но ще получите игла и отпечатани подробни инструкции с текст и схеми за съответната техника.

 


 

Умения и знания, включени в този урок:

 

  • Започване на плетката, опознаване на специфичните стъпки;
  • Вариации в дизайна и цветовата композиция;
  • Завършване и добавяне на нова нишка;
  • Завършване на моделите.

 

Независимо дали планирате да изработвате бижута като хоби или в последствие смятате да превърнете това в малък бизнес и източник на допълнителни доходи, това е урок за всеки начинаещ и покрива основното и най-необходимо. След само едно занятие ще сте способни да продължите съвсем професионално да изработвате бижута вкъщи със съответната техника.

 
Курсът продължава 1 ден и се изработват 2-3 бижута, което напълно оправдава вложените от вас средства и време. Не ви е нужен никакъв предварителен опит - ние ще ви помогнем със всичко и с радост ще повдигнем пред вас завесата на необятната вселена на приложната бижутерия. Това е един прекрасен и много популярен урок след който ще постигнете невероятни резултати в работата си и ще останете завинаги очаровани от възможността за собствено творчество!
 

 

Какво да си носите

 

Не е нужно да носите нищо друго освен добро си настроение и творчески дух. Всички инструменти и материали са осигурени от нас.

 


 

Какво включва цената на курса::
 

В цената на урока са включени стойността на материалите, използвани за изработката на модела от урока, игла, макара нишка Нимо, восък, отпечатани подробни инструкции с текст и схеми за съответната техника, както и висококвалифицираните лекторски демонстрации. Всички наши уроци се водят от опитни преподаватели с богат професионален стаж, с чиято помощ неусетно ще навлезете в преподаваната материя. Местата за нашите уроци са ограничени като техния максимален брой е 8 души. Това ни дава възможност да обърнем индивидуално внимание на всеки и да отработим поотделно специфичните детайли. 

 

Ако не намирате това, което търсите в основния списък на нашите уроци, имате възможност да се запишете за частен урок. Кликнете тук, за да получите повече информация по темата.

 

Всички уроци на Ателие Марабу са съобразени с изискванията на БДС (Български държавен стандарт).

 

Фантазия по индиански - бижута с плетка Пейот


Информация

Информация относно начините на плащане.

Уроците, които избрахте: