За Ателие МарабуНашите преподавателиПроектиМатериалиСнимкиНашите курсистиАтелие Марабу в медиитеОт опитПромоцииКонтакти
cart
Избрали сте 0 курсa.
ВИДЕО БЛОГ ФОРУМ Абонамент ОФЕРТИ

Кактуси в пустинята - вариации с плетка Пейот

Техника:Разновидности на плетка Пейот
Ниво на трудност:Начинаещи
Продължителност:4 часа
Преподаватели:Милена Илийчкова
Цена:60лв.
Места в групата:8

 

Запишете се!Информация:


Заповядайте в Ателие Марабу и прекарайте вълнуващ творчески ден с любопитни техники за изработка на бижута! В нашето училище, в един ден ще видите няколко различни начина за работа с интригуващата техника Пейот. Собственоръчно ще направите продълговато плетено мънисто и капачета за нанизи, а в красива и плътна плетка от ситни мъниста ще затворите кабушони от полускъпоценни камъни.

Обучението е подходящо, както за начинаещи, така и за напреднали. А в резултат - всички ще си тръгнат с нови собственоръчно направени модели, полезни знания и авторски инструкции! :)

 

Кабушонът е полускъпоценен камък, шлифован с плосък гръб и овална гладка или фасетирана лицева част, без отвор. Думата кабушон произлиза от френската „caboche”. Независимо от формата му - овална, квадратна, кръгла или неправилна, той позволява да се вплита, вгражда или инкорпорира в бижута чрез най-различни техники, една от които е плетка Пейот. Съчетанието между кабушон и ситни мъниста е много ефектно и изцяло в духа на кралица Виктория. Изпълнено прецизно и внимателно, носи усещане за изящество и съвършенство. 

За да бъде пълна представата за техниката ще започнем с най-базовите стъпки за изпълнение на плетката в нейния четен и нечетен вариант, плавно ще преминем през концентричен Пейот, а след това ще надградим с Плетене на тубуларен пейот. Ще работим с игла и професионална нишка за плетене, ще се запознаете със ситните японски мъниста Тохо, ще обясним отделните специфики на различните нишки, ще се научите да четете дизайна на мотивите по схема.

 

Е, останалото ще бъде изненада, но ви уверяваме, че ще прекарате отпускащ и ползотворен ден в нашето ателие. Ще си тръгнете с хубави емоции и невероятни бижута.

Курсът ще се проведе на 13 Октомври, събота от 10:00 до 14:00. 

 

Цената на модула е 60 лева. 

Задължително ден, преди това, ще ви звъннем за потвърждаване на присъствието ви. Заплащането може да стане предварително по банков път или на място в ателието ни. За повече информация, свържете се с нас в имейл или по телефона 0887 663 363.

 


 

Умения и знания, включени в този урок:

 

  • Базови стъпки за изпълнение на четен и нечетен плосък Пейот;
  • Концентричен пейот;
  • Оплитане на кабушон с Тубуларна плетка Пейот;
  • Завършване на моделите и добавяне на нишка.

 

Независимо дали планирате да изработвате бижута като хоби или в последствие смятате да превърнете това в малък бизнес и източник на допълнителни доходи, това е урок за всеки начинаещ и покрива основното и най-необходимо. След само едно занятие ще сте способни да продължите съвсем професионално да изработвате бижута вкъщи със съответната техника.

 
Урокът продължава около 4 часа и се изработват 2-3 бижута, което напълно оправдава вложените от вас средства и време. Не ви е нужен никакъв предварителен опит - ние ще ви помогнем със всичко и с радост ще повдигнем пред вас завесата на необятната вселена на приложната бижутерия. Това е един прекрасен и много популярен урок след който ще постигнете невероятни резултати в работата си и ще останете завинаги очаровани от възможността за собствено творчество!
 

 

Какво да си носите

 

Не е нужно да носите нищо друго освен добро си настроение и творчески дух. Всички инструменти и материали са осигурени от нас.

 


 

Основна информация:

 

В цената на урока са включени стойността на материалите, използвани за обучението, отпечатани подробни инструкции с текст и схеми за съответната техника, както и висококвалифицираните лекторски демонстрации. Всички наши уроци се водят от опитни преподаватели с богат професионален стаж, с чиято помощ неусетно ще навлезете в преподаваната материя. Местата за нашите уроци са ограничени като техния максимален брой е 11 души. Това ни дава възможност да обърнем индивидуално внимание на всеки и да отработим поотделно специфичните детайли. 


Ако не намирате това, което търсите в основния списък на нашите уроци, имате възможност да се запишете за частен урок. Кликнете тук, за да получите повече информация по темата.

 

Кактуси в пустинята - вариации с плетка Пейот


Информация

Информация относно начините на плащане.

Уроците, които избрахте: