За Ателие МарабуНашите преподавателиПроектиМатериалиСнимкиНашите курсистиАтелие Марабу в медиитеОт опитПромоцииКонтакти
cart
Избрали сте 0 курсa.
ВИДЕО БЛОГ ФОРУМ Абонамент ОФЕРТИ

Плетка Ндебеле

Техника:Плетка Ндебеле
Ниво на трудност:Начинаещи
Продължителност:3 часа
Преподаватели:Милена Илийчкова
Цена:50лв.
Места в групата:7

 

Запишете се!Информация:


Заповядайте в Ателие Марабу и прекарайте заедно с нас вълнуващ творчески ден с любопитни техники за изработка на бижута! 
Една от ефектните техники за плетене със ситни мъниста е плетка Ндебеле. С интересна структура, тя позволява използването на мъниста с различна форма и размер, а това разширява възможностите за дизайн.

Обучението е подходящо, както за начинаещи, така и за напреднали. А в резултат - всички ще си тръгнат с нови собственоръчно направени модели, полезни знания и авторски инструкции! :)

 

В този модул ще имате възможност да усвоите знания относно проектирането и изпълнението на моделите с плетка Ндебеле. Различната им визия дава неограничени възможности в дизайна на ръчно изработените бижута. Можете да изграждате специфични мотиви и да интерпретирате с цветовете на мънистата. 

Историята на Ндебеле произлиза от африканското племе N’debele, за чието изкуство е характерна. В западния свят се нарича още рибена кост - заради специфичната подредба на мънистата, напомняща скелет на риба. 

За основа на плетката служи друга техника - Стъпаловидна плетка. Тя е още един интересен начин за постигане на атрактивни модели и най-често се използва като основа за Зидария и Ндбеле. Характерно за нея е, че мънистата се долепят едно към друго, успоредни на отворите си. 

Ще се запознаете със специфичните стъпки на всяка една плетка, ще опознаете различни видове нишки, как да започвате и завършвате моделите, как да добавяте нова нишка.

След обучението ще можете да интерпретирате с разнообразни мъниста и да създавате сами невероятни модели. Плетките имат безбройни приложения, които ще направят бижутата ви атрактивни и впечатляващи. Удовлетворението след приятно изкараното време е най-голямото удоволствие!

 

  • Цената на целия курс е 50 лева. В нея са включени всички необходими материали за работа по време на курса, както и подробни печатни материали с инструкции относно всяка от изучаваните техники. 
  • ВАЖНО! Курсът ще се проведе на 14 май, събота, от 13:30 до 16:30.
  • Задължително, преди урока, ще ви звъннем за потвърждаване на присъствието  ви.

 

Можете да заплатите предварително по банков път или на място в ателието ни. За повече информация, свържете се с нас в имейл или по телефона 0887 663 363.

 


 

Умения и знания, включени в този урок:

 

  • Запознаване с различни видове нишки и мъниста;
  • Основни стъпки;
  • Възможности за завършване на дизайна.

 

Независимо дали планирате да изработвате бижута като хоби или в последствие смятате да превърнете това в малък бизнес и източник на допълнителни доходи, това е урок за всеки начинаещ и покрива основното и най-необходимо. След само едно занятие ще сте способни да продължите съвсем професионално да изработвате бижута вкъщи със съответната техника.

 
Урокът продължава около 3 часа и се изработват поне 2 бижута, което напълно оправдава вложените от вас средства и време. Не ви е нужен никакъв предварителен опит - ние ще ви помогнем със всичко и с радост ще повдигнем пред вас завесата на необятната вселена на приложната бижутерия. Това е един прекрасен и много популярен урок след който ще постигнете невероятни резултати в работата си и ще останете завинаги очаровани от възможността за собствено творчество!
 

 

Какво да си носите

 

Не е нужно да носите нищо друго освен добро си настроение и творчески дух. Всички инструменти и материали са осигурени от нас.

 


 

Основна информация:

 

В цената на урока са включени стойността на материалите, използвани за обучението, отпечатани подробни инструкции с текст и схеми за съответната техника, както и висококвалифицираните лекторски демонстрации. Всички наши уроци се водят от опитни преподаватели с богат професионален стаж, с чиято помощ неусетно ще навлезете в преподаваната материя. Местата за нашите уроци са ограничени, като техния максимален брой е 7 души. Това ни дава възможност да обърнем индивидуално внимание на всеки и да отработим поотделно специфичните детайли. 


Ако не намирате това, което търсите в основния списък на нашите уроци, имате възможност да се запишете за частен урок. Кликнете тук, за да получите повече информация по темата.

 

Плетка Ндебеле


Информация

Информация относно начините на плащане.

Уроците, които избрахте: