За Ателие МарабуНашите преподавателиПроектиМатериалиСнимкиНашите курсистиАтелие Марабу в медиитеОт опитПромоцииКонтакти
cart
Избрали сте 0 курсa.
ВИДЕО БЛОГ ФОРУМ Абонамент ОФЕРТИ

Сезам, отвори се - нови бижута от стари дрънкулки

Техника:Базови бижутерийни техники
Ниво на трудност:Начинаещи
Продължителност:2 часа
Преподаватели:Калина Димова
Цена:25лв.
Места в групата:8

 

Запишете се!Информация:


Със сигурност в бижутерийните си кутии пазите разглобени колиета и гривни, овехтели мъниста, обица, чиято „сестричка” сте изгубили. Тези съкровища носят частица сантимент и чакат някой да им вдъхне нов живот. Донесете старите си дрънкулки и добавяйки капчица знания , щипка идеи и красиви нови мъниста и материали, заедно с Калина Димова, ще ги претворите в оригинални бижута.

 

Ще усетите колко забавно и ползотворно е сами да ремонтирате и преобразявате моделите си, а след това да се появявате с нова и свежа визия. Успоредно, ще усвоите базови техники за изработка на бижута и ще се запознаете с основни бижутерийни елементи и аксесоари. Ще се научите да оформяте ушета и примки и как да нижете мъниста по професионален начин.

Идеята на урока се крие зад понятието ъпсайклинг. Според общоприетата дефиниция, това е процес на превръщане на излишни или овехтели материали в нови, с по-добро качество и отношение към околната среда. Идеята за повторното използване на материалите става все по-разпространена и прилагана дори в изработката на бижута. Докато рециклирането е процес, при който ненужните вещи се преработват, за да могат да бъдат използвани отново, ъпсайклингът може да се сравни с усъвършенстване или вдъхване на нов живот. Смисълът е по-често да извличаме полза от на пръв поглед ненужни вещи, вместо да ги изхвърляме. Може би не сте и предполагали, че дори с нашите ръчно изработени бижута, правим крачка към опазването и мисълта за околната ни среда.

 

Заповядайте! Очакваме ви с интересни модели и много настроение!

Курсът ще се проведе на 23 ноември, четвъртък от 18:30 до 20:30. 

Цената на урока е 25 лева. 

ВАЖНО!!! За да бъдем по-организирани и подготвени по време на обучението, можете предварително на marabu@marabu.bg да ни изпратите снимки на бижутата, чиято визия искате да преобразим :) Ако имате идеи относно дизайна им - не се колебайте, споделете ни ги, за да изясним дали е възможно да бъдат осъществени за времето и възможностите на урока.

Задължително ден, преди урока, ще ви звъннем за потвърждаване на присъствието ви. Заплащането става в края на урока.

 

Умения и знания, включени в този мини-курс:


 

  • Как да поправим старото си бижу
  • Как да подготвим дизайн на бижу
  • Работа с бижутерийни телчета – оформяне на уше и примка
  • Бижутерийно низане – видове тел за низане, започване и завършване на наниз
  • Работа с мемори тел – рязане, започване и завършване на дизайн с тел тип Memory
  • Изработка на бижута с еластична корда

 

Независимо дали планирате да изработвате бижута като хоби или в последствие смятате да превърнете това в малък бизнес и източник на допълнителни доходи, това е мини-курс за всеки начинаещ и покрива основното и най-необходимо. След само едно занятие ще сте способни да продължите съвсем самостоятелно да изработвате бижута вкъщи със съответната техника.

 

Мини-курсът продължава цял ден и се изработват няколко бижута, което напълно оправдава вложените от вас средства и време. Не ви е нужен никакъв предварителен опит - ние ще ви помогнем с всичко и с радост ще повдигнем пред вас завесата на необятната вселена на приложната бижутерия. Това е един прекрасен и много популярен урок, след който ще постигнете невероятни резултати в работата си и ще останете завинаги очаровани от възможността за собствено творчество!

 

Какво да си носите


 

Не е нужно да носите нищо друго освен добро си настроение и творчески дух. Всички инструменти и материали са осигурени от нас.

 

Основна информация:


 

В цената на урока са включени стойността на материалите, използвани за изработката на модела от урока, отпечатани подробни инструкции с текст и схеми за съответната техника, както и висококвалифицираните лекторски демонстрации. Всички наши уроци се водят от опитни преподаватели с богат професионален стаж, с чиято помощ неусетно ще навлезете в преподаваната материя. Местата за нашите уроци са ограничени като техния максимален брой е 9 души. Това ни дава възможност да обърнем индивидуално внимание на всеки и да отработим поотделно специфичните детайли. 

 

Ако не намирате това, което търсите в основния списък на нашите уроци, имате възможност да се запишете за частен урок. Кликнете тук, за да получите повече информация по темата.

 

Всички уроци на Ателие Марабу са съобразени с изискванията на БДС (Български държавен стандарт)

 

Сезам, отвори се - нови бижута от стари дрънкулки


Информация

Информация относно начините на плащане.

Уроците, които избрахте: