За Ателие МарабуНашите преподавателиПроектиМатериалиСнимкиНашите курсистиАтелие Марабу в медиитеОт опитПромоцииКонтакти
cart
Избрали сте 0 курсa.
ВИДЕО БЛОГ ФОРУМ Абонамент ОФЕРТИ

Открий красотата на телта: Свободно моделиране и огъванe

Техника:Техники за свободно моделиране с тел
Ниво на трудност:Начинаещи
Продължителност:6
Преподаватели:Екип
Цена:100лв.
Места в групата:6

 

Запишете се!Информация:


Прекарайте събота творчески заедно с Ателие Марабу! Ако правенето на бижута е новото амплоа, в което си се представяте, очакваме ви в нашето студио! :)

Описание на курса:

Забавен и отпускащ урок за изработка на бижута, от който всички си тръгват с нови собственоръчно направени модели и усвояват основните стъпки в техниката.

 

Следвайки поредица от демонстрации стъпка по стъпка и под ръководството на нашия преподавател, ние плавно ще ви въведем в света на бижутерията. Ще придобиете умения за работа с основни бижутерийни инструменти.

Ще откриете широките възможности на гъвкавата тел. Свободното моделиране на тел не изисква употребата на специални инструменти и дава огромни предимства в изработването на атрактивни бижута. Ще придобиете представа за прецизната работа с нея и добавянето на мъниста в дизайна. Ще се запознаете с основните й цветове и различните й размери, всеки от които е подходящ за разнообразни приложения и стилове. 

 

Ще се научите как сами да изработвате обици, колиета или гривни с една от базовите техники. Ще се запознаете с главните бижутерийни елементи и аксесоари, типовете мъниста и основните инструменти. Придобитите знания и умения ще ви помогнат самостоятелно и с лекота да изработвате бижута вкъщи.

 

 Във втория модул ще усвоите базови стъпки, с които ще се научите да моделирате обков от медна тел около красив кабошон.

Кабушонът е полускъпоценен камък, шлифован с плосък гръб и овална гладка или фасетирана лицева част, без отвор. Думата кабушон произлиза от френската „caboche”. Независимо от формата му - овална, квадратна, кръгла или неправилна, той позволява да се вплита, вгражда или инкорпорира в бижута чрез най-различни техники. Изпълнени прецизно и внимателно, те носят усещане за изящество и съвършенство. Като традиционен елемент от накитите и короните на кралете, днес те са истинско предизвикателство за дизайнери и любители-бижутери. 

 

Комбинациите на атрактивните кабушони в различна форма и медна гъвкава тел са елегантни и възхитителни! В урока ще моделираме с медна гъвкава тел и ще създадем плътен, здрав и красив обков около нежния камък. Ще разберете защо понякога е необходимо да използваме тел с различен профил - усукан, квадратен, полукръгъл.

Цената на мини-курса е 100 лева.

Какво включва цената на курса:

В посочената цена от 100 лева са включени всички необходими материали за работа по време на предвидените в курса техники, както и подробни печатни материали с инструкции. 

 

Умения и знания, включени в този урок:

  • Основни характеристики, размери и приложения на цветната гъвкава тел
  • Базови умения в свободно моделиране на тел
  • Оформяне на обков от тел с квадратен или декоративен профил

Независимо дали планирате да изработвате бижута като хоби или в последствие смятате да превърнете това в малък бизнес и източник на допълнителни доходи, това е урок за всеки начинаещ и покрива основното и най-необходимо. След само едно занятие ще сте способни да продължите съвсем професионално да изработвате бижута вкъщи със съответната техника.

Урокът продължава около 6 часа и се изработват 3-4 бижута, което напълно оправдава вложените от вас средства и време. Не ви е нужен никакъв предварителен опит - ние ще ви помогнем със всичко и с радост ще повдигнем пред вас завесата на необятната вселена на приложната бижутерия. Това е един прекрасен и много популярен урок след който ще постигнете невероятни резултати в работата си и ще останете завинаги очаровани от възможността за собствено творчество!


 Какво да си носите

Не е нужно да носите нищо друго освен добро си настроение и творчески дух. Всички инструменти и материали са осигурени от нас.

 


 Основна информация:

Материалите, използвани във всеки един от нашите уроци, са включени в цената на съответния такъв. Необходимите уреди и инструменти са предоставени от нас в рамките на учебния час. Предлагаме също нограничени количества ароматен чай, прясно кафе и луксозни бисквити. Всички наши уроци се водят от опитни преподаватели с богат професионален опит, с чиято помощ неусетно ще навлезете в преподаваната материя. Местата за нашите уроци са ограничени, като техния максимален брой е 6 души. Това ни дава възможност да обърнем индивидуално внимание на всеки и да отработим поотделно специфичните детайли. 

 

Ако сте записали два последователни урока в един и същ ден, ще разполагате с 30 минути обедна почивка. Ако имате въпроси, относно тази информация или други наши уроци, моля не се колебайте да се свържете с нас.

 

 

 

 

Открий красотата на телта: Свободно моделиране и огъванe


Информация

Информация относно начините на плащане.

Уроците, които избрахте: