За Ателие МарабуНашите преподавателиПроектиМатериалиСнимкиНашите курсистиАтелие Марабу в медиитеОт опитПромоцииКонтакти
cart
Избрали сте 0 курсa.
ВИДЕО БЛОГ ФОРУМ Абонамент ОФЕРТИ

Тъкане на станче

Техника:Тъкане на станче с мъниста
Ниво на трудност:Начинаещи
Продължителност:2 часа
Преподаватели:Екип, Милена Илийчкова, Наталия Маркова
Цена:25лв.
Места в групата:6

 

Запишете се!Информация:


Вълнуващият вечерен урок за изработка на бижута с Тъкане на станче е подходящ, както за начинаещи, така и за напреднали в приложната бижутерия. Следвайки поредица от демонстрации стъпка по стъпка и под ръководството на един от опитните ни преподаватели, ще се научите да правите сами бижута, изтъкани върху инструмента станче.

Тъкането с мъниста е древна традиция, водеща началото си от американските индиански племена. Характерните за тях шарки са силно детайлизирани, отличават се с пъстри цветове и имат огромно символно значение. Всеки дизайн разказва за живота на племето, към което принадлежал създателя му. Индианските амулети, украшения и бижута са много атрактивни и предпочитани, не само заради уникалната им красота, но и заради силната енергия, която носят. 

Атрактивната техника с индиански корени е лесен начин да създадете плетка с мъниста и интригуващ дизайн. Изпълнява се върху метално станче. То е с дължина около 11 см и ширина около 6. Има дървени цилиндърчета в двата края, чрез които се регулира дължината на изплетената част. Това е една от най-забележителните и непреходни техники, а след края на урока с нея ще можете сами и с лекота да изработвате обици, колиета, брошки или гривни.

 

Ще бъде ползотворно и забавно! Заповядайте :)

 

Цената на урока е 25 лева. Задължително ден, преди урока, ще ви звъннем за потвърждаване на присъствието ви. Заплащането става в края на урока.

 

Умения и знания, включени в този мини-курс:


  

  • Опознаване на различни видове нишки и използването им в съответната плетка;
  • Настройване на станчето;
  • Работа с инструмента Станче и опознаване на широките му възможности за дизайн;
  • Изтъкаване на шарката на модела;
  • Завършване и добавяне на нова нишка;
  • Начини за завършване на модели, изработени с техниката Тъкане на Станче.

 

Независимо дали планирате да изработвате бижута като хоби или в последствие смятате да превърнете това в малък бизнес и източник на допълнителни доходи, това е мини-курс за всеки начинаещ и покрива основното и най-необходимо. След само едно занятие ще сте способни да продължите съвсем самостоятелно да изработвате бижута вкъщи със съответната техника.

 

Урокът продължава около два часа и се изработват няколко бижута, което напълно оправдава вложените от вас средства и време. Не ви е нужен никакъв предварителен опит - ние ще ви помогнем с всичко и с радост ще повдигнем пред вас завесата на необятната вселена на приложната бижутерия. Това е един прекрасен и много популярен урок, след който ще постигнете невероятни резултати в работата си и ще останете завинаги очаровани от възможността за собствено творчество!

 

Какво да си носите


 

Не е нужно да носите нищо друго освен добро си настроение и творчески дух. Всички инструменти и материали са осигурени от нас.

 

Какво включва цената на курса:


 

В цената на урока са включени стойността на материалите, използвани за изработката на модела от урока, отпечатани подробни инструкции с текст и схеми за съответната техника, както и висококвалифицираните лекторски демонстрации. Всички наши уроци се водят от опитни преподаватели с богат професионален стаж, с чиято помощ неусетно ще навлезете в преподаваната материя. Предвид извънредната епидемиологична обстановка, местата за нашите уроци са ограничени, като техният максимален брой е 6 души. Това ни дава възможност да обърнем индивидуално внимание на всеки и да отработим поотделно специфичните детайли. 

 

Ако не намирате това, което търсите в основния списък на нашите уроци, имате възможност да се запишете за частен урок. Кликнете тук, за да получите повече информация по темата.

 

Всички уроци на Ателие Марабу са съобразени с изискванията на БДС (Български държавен стандарт).

 

Тъкане на станче


Информация

Информация относно начините на плащане.

Уроците, които избрахте: