За Ателие МарабуНашите преподавателиПроектиМатериалиСнимкиНашите курсистиАтелие Марабу в медиитеОт опитПромоцииКонтакти
cart
Избрали сте 0 курсa.
ВИДЕО БЛОГ ФОРУМ Абонамент ОФЕРТИ

Триптих с мъниста - Стъпаловидна плетка, Зидария и Ндебеле

Техника:Стъпаловидна плетка, плетка Зидария, плетка Ндебеле
Ниво на трудност:Начинаещи
Продължителност:1 ден
Преподаватели:Милена Илийчкова
Цена:50лв.
Места в групата:11

 

Запишете се!Информация:


Курсът е подходящ, както за начинаещи, така и за напреднали в приложната бижутерия. Това е лесен и забавен начин да усвоите базови умения за изработка на бижута с едни от най-атрактивните плетки, а в края на урока ще си тръгнете с нови бижута, полезни знания и подробни отпечатани инструкции.

 

В рамките на 4 часа ще се запознаете последователно с базовите стъпки за изпълнение на Стъпаловидна плетка, плетка Зидария и плетка Ндебеле. Следвайки демонстрациите ни, ще имате възможност да усвоите знания относно проектирането и изпълнението на моделите. Различната им визия дава неограничени възможности в дизайна на ръчно изработените бижута. Можете да изграждате специфични мотиви и да интерпретирате цветовете на мънистата. 

 

Ето и малко повече за техниките. Стъпаловидна плетка е интересен начин за постигане на атрактивни модели и най-често се използва като основа за другите две плетки - Зидария и Ндбеле. Характерно за нея е, че мънистата се долепят едно към друго, успоредни на отворите си. Плетка Зидария е любопитна с това, че мънистата не се подреждат едно върху друго, а се разминават, както тухлите в стена. Структурата на плетката позволява използването й в създаването на различни форми и вариране в дизайна на моделите. Историята на Ндебеле произлиза от африканското племе N’debele, за чието изкуство е характерна. В западния свят се нарича още рибена кост - заради специфичната подредба на мънистата, напомняща скелет на риба. 

 

Ще се запознаете със специфичните стъпки на всяка една плетка, ще опознаете различни видове нишки, как да започвате и завършвате моделите, как да добавяте нова нишка. След обучението ще можете да интерпретирате с разнообразни мъниста и да създавате сами невероятни модели. Плетките имат безбройни приложения, които ще направят бижутата ви атрактивни и впечатляващи. Удовлетворението след приятно изкарания ден е най-голямото удоволствие!

 

Заповядайте! Очакваме ви с интересни модели и много настроение!

Курсът ще се проведе на 12 Май, събота от 10:00 до 14:00. 

 

Цената на модула е 50 лева. 

Задължително ден, преди това, ще ви звъннем за потвърждаване на присъствието ви. Заплащането може да стане предварително по банков път или на място в ателието ни. За повече информация, свържете се с нас в имейл или по телефона 0887 663 363.

 

 След курса ще си тръгнете не само с атрактивни собственоръчно направени бижута, но и ще получите игла, макара нишка Нимо, восък и отпечатани подробни инструкции с текст и схеми за съответната техника.

 


 

Умения и знания, включени в този урок:

 

  • Започване на плетката, опознаване на специфичните стъпки;
  • Вариации в дизайна и цветовата композиция;
  • Завършване и добавяне на нова нишка;
  • Завършване на моделите.

 

Независимо дали планирате да изработвате бижута като хоби или в последствие смятате да превърнете това в малък бизнес и източник на допълнителни доходи, това е урок за всеки начинаещ и покрива основното и най-необходимо. След само едно занятие ще сте способни да продължите съвсем професионално да изработвате бижута вкъщи със съответната техника.

 
Мини-курсът продължава 1 ден и се изработват 2-3 бижута, което напълно оправдава вложените от вас средства и време. Не ви е нужен никакъв предварителен опит - ние ще ви помогнем със всичко и с радост ще повдигнем пред вас завесата на необятната вселена на приложната бижутерия. Това е един прекрасен и много популярен урок след който ще постигнете невероятни резултати в работата си и ще останете завинаги очаровани от възможността за собствено творчество!
 

 

Какво да си носите

 

Не е нужно да носите нищо друго освен добро си настроение и творчески дух. Всички инструменти и материали са осигурени от нас.

 


 

Какво включва цената на курса::
 

В цената на урока са включени стойността на материалите, използвани за изработката на модела от урока, игла, макара нишка Нимо, восък, отпечатани подробни инструкции с текст и схеми за съответната техника, както и висококвалифицираните лекторски демонстрации. Всички наши уроци се водят от опитни преподаватели с богат професионален стаж, с чиято помощ неусетно ще навлезете в преподаваната материя. Местата за нашите уроци са ограничени като техния максимален брой е 11 души. Това ни дава възможност да обърнем индивидуално внимание на всеки и да отработим поотделно специфичните детайли. 

 

Ако не намирате това, което търсите в основния списък на нашите уроци, имате възможност да се запишете за частен урок. Кликнете тук, за да получите повече информация по темата.

 

Всички уроци на Ателие Марабу са съобразени с изискванията на БДС (Български държавен стандарт).

 

Триптих с мъниста - Стъпаловидна плетка, Зидария и Ндебеле


Информация

Информация относно начините на плащане.

Уроците, които избрахте: