За Ателие МарабуНашите преподавателиПроектиМатериалиСнимкиНашите курсистиАтелие Марабу в медиитеОт опитПромоцииКонтакти
cart
Избрали сте 0 курсa.
ВИДЕО БЛОГ ФОРУМ Абонамент ОФЕРТИ

Плетка Пейот

Техника:Плетка Пейот
Ниво на трудност:Начинаещи
Продължителност:2 часа
Преподаватели:Екип, Милена Илийчкова, Наталия Маркова
Цена:25лв.
Места в групата:7

 

Запишете се!Информация:


Искате ли собственоръчно да правите оригинални бижута с професионална и чиста визия? Ние от Ателие Марабу сме на ваше разположение! В нашето студио ще ви споделим много знания, съвети и трикове, благодарение на които ще можете да откриете новото си поприще и да започнете самостоятелна работа. След урока, освен с ново бижу, ще си тръгнете и с отпечатани инструкции по темата.

 

Обучението е отличен избор за всеки, който се вълнува от уникални и атрактивни накити. Подходящо е, както за начинаещи, така и за напреднали в областта на приложната бижутерия. Ще имате възможност да усвоите знания относно проектирането на моделите при плетките с мъниста.Следвайки поредица от демонстрации стъпка по стъпка и под ръководството на един от опитните ни преподаватели, ще се запознаете с основните тънкости на плетка Пейот в нейния плосък вариант. Това е техника, носеща неограничени възможности в дизайна на ръчно изработените бижута. Можете да изграждате различни мотиви и да интерпретирате цветовете на мънистата. Чрез нея лесно и бързо можете да изплетете необходимата дължина за гривна, колие или обици. 

 

Историята на техниката започва много отдавна. Никой не може да каже точно кой и кога е измислил плетката пейот. Някои предмети, декорирани с нея, датират чак от времето на Древен Египет. Името, обаче, й е дадено от северноамериканските индианци, а тяхното изкуство популяризира плетката в съвременния свят. Думата пейот всъщност е името на дребен кактус, който расте в югозападните части на САЩ и в Мексико и съдържа мощни халюциногенни вещества. Северноамериканските индианци използвали кактуса като обезболяващо и антибактериално средство, а заради халюциногенните му свойства и в някои от религиозните си практики. С помощта на същата плетка декорирали предметите, които използвали по време на ритуалите, свързани с кактуса пейот. Затова и техниката била наречена така. Друго нейно популярно название, gourd stitch, се превежда като плетка-кратунка – заради съдовете от издълбани кратунки, които също били украсени с мъниста. Днес, тази техника е изключително благодатна, предпочитана и приложима в дизайна на бижутата.

 

Лесно се получават впечатляващи и обемни колиета, обици и гривни. Заповядайте!

 

Цената на урока е 25 лева. Задължително ден, преди урока, ще ви звъннем за потвърждаване на присъствието ви. Заплащането става в края на урока.

 


 

Умения и знания, включени в този урок:

 

  • Опознаване на различни видове нишки и обработката им;
  • Започване на плетката;
  • Опознаване на специфичните стъпки в плоско нанизване на четен брой мъниста и постепенно натрупване;
  • Опознаване на специфичните стъпки в плоска циркулярна плетка;
  • "Заципване" на плетка Пейот;
  • Вариации в цветовата композиция;
  • Завършване и добавяне на нова нишка;
  • Завършване на дизайн, изработен с плетка Пейот.

 

Независимо дали планирате да изработвате бижута като хоби или в последствие смятате да превърнете това в малък бизнес и източник на допълнителни доходи, това е урок за всеки начинаещ и покрива основното и най-необходимо. След само едно занятие ще сте способни да продължите съвсем професионално да изработвате бижута вкъщи със съответната техника.

 
Урокът продължава около два часа и се изработва едно бижу, което напълно оправдава вложените от вас средства и време. Не ви е нужен никакъв предварителен опит - ние ще ви помогнем със всичко и с радост ще повдигнем пред вас завесата на необятната вселена на приложната бижутерия. Това е един прекрасен и много популярен урок след който ще постигнете невероятни резултати в работата си и ще останете завинаги очаровани от визможността за собствено творчество!
 

 

Какво да си носите

 

Не е нужно да носите нищо друго освен добро си настроение и творчески дух. Всички инструменти и материали са осигурени от нас.

 


 

Какво включва цената на курса:
 

В цената на урока са включени стойността на материалите, използвани за изработката на модела от урока, отпечатани подробни инструкции с текст и схеми за съответната техника, както и висококвалифицираните лекторски демонстрации. Всички наши уроци се водят от опитни преподаватели с богат професионален стаж, с чиято помощ неусетно ще навлезете в преподаваната материя. Предвид извънредната епидемична обстановка, с цел безопасност, местата за нашите уроци са ограничени, като техният максимален брой е 6 души. Това ни дава възможност да обърнем индивидуално внимание на всеки и да отработим поотделно специфичните детайли. 

 

Ако не намирате това, което търсите в основния списък на нашите уроци, имате възможност да се запишете за частен урок. Кликнете тук, за да получите повече информация по темата.

 

Всички уроци на Ателие Марабу са съобразени с изискванията на БДС (Български държавен стандарт).

 

Плетка Пейот


Информация

Информация относно начините на плащане.

Уроците, които избрахте: