За Ателие МарабуНашите преподавателиПроектиМатериалиСнимкиНашите курсистиАтелие Марабу в медиитеОт опитПромоцииКонтакти
cart
Избрали сте 0 курсa.
ВИДЕО БЛОГ ФОРУМ Абонамент ОФЕРТИ

Втъкани легенди за страст - бижута на станче

Техника:Тъкане на станче
Ниво на трудност:Начинаещи
Продължителност:2 часа
Преподаватели:Милена Илийчкова
Цена:25лв.
Места в групата:11

 

Запишете се!Информация:


Прекарайте АВГУСТ творчески заедно с Ателие Марабу! Ако правенето на бижута е новото амплоа, в което си се представяте, очакваме ви в нашето студио! :)

 

В първата вечерна работилница за този месец ще усвоите основни стъпки в техниката Тъкане на станче. Освен нея, ще се запознаете с основните инструменти, с различни видове и размери мъниста и как да ги използвате в дизайна на бъдещите ви модели. Ще си тръгнете с атрактивна собственоръчно направена гривна и много нови знания! Гарантирано ще впечатлите околните, а вие самите ще останете завладени от магията на ръчноизработените бижута.

 

За да провокираме въображението ви, в нашето студио ще разполагате с различни цветове шнурове и мъниста. Ще имате възможност да изберете своите комбинации и с тях да изтъчете модели с огромна символика и красива визия. Нашите преподаватели с готовност ще показват и помагат в основните стъпки.

Тъкането с мъниста е древна традиция, водеща началото си от американските индиански племена. Характерните за тях шарки са силно детайлизирани, отличават се с пъстри цветове и имат огромно символно значение. Всеки дизайн разказва за живота на племето, към което принадлежал създателя му. Индианските амулети, украшения и бижута са много атрактивни и предпочитани, не само заради уникалната им красота, но и заради силната енергия, която носят. 

Атрактивната техника е лесен начин да създадете плетка с мъниста и интригуващ дизайн. Изпълнява се върху метално станче. То е с дължина около 11 см и ширина около 6. Има дървени цилиндърчета в двата края, чрез които се регулира дължината на изплетената част. Това е една от най-забележителните и непреходни техники, а след края на урока с нея ще можете сами и с лекота да изработвате обици, колиета, брошки или гривни.

 

Работилницата е чудесна възможност да се превърнете в дизайнер на собствените си бижута и да прекарате забавна творческа вечер!

Продължителността й е от 18:30 до 20:30, а цената й е 25 лева. Оптималният брой участници е 6 души. Препоръчваме максимално ранно записване. 

 

Умения и знания, включени в този урок:


 

  • Опознаване на различни видове нишки и използването им в съответната плетка;
  • Настройване на станчето;
  • Работа с инструмента Станче и опознаване на широките му възможности за дизайн;
  • Изтъкаване на шарката на модела;
  • Завършване и добавяне на нова нишка;
  • Начини за завършване на модели, изработени с техниката Тъкане на Станче.

 

Работилницата продължава от 18:30 до 20:30 и се изработва един проект, който напълно оправдава вложените от вас средства и време. Не ви е нужен никакъв предварителен опит - ние ще ви помогнем с всичко. Това е един прекрасен и много популярен урок, след който ще останете очаровани завинаги от възможността за собствено творчество!

 

Какво да си носите


 

Не е нужно да носите нищо друго, освен доброто си настроение и творчески дух. Всички инструменти и материали са осигурени от Ателие Марабу.

 

Основна информация:


 

В цената на работилницата са включени стойността на материалите, използвани за изработката на модела от урока, отпечатани подробни инструкции с текст и схеми за съответната техника, както и висококвалифицираните лекторски демонстрации. Всички наши уроци се водят от опитни преподаватели с богат професионален стаж, с чиято помощ неусетно ще навлезете в преподаваната материя. Местата за нашите уроци са ограничени като техния максимален брой е 6 души. Това ни дава възможност да обърнем индивидуално внимание на всеки и да отработим поотделно специфичните детайли. 

 

Ако не намирате това, което търсите в основния списък на нашите уроци, имате възможност да се запишете за частен урок. Кликнете тук, за да получите повече информация по темата.<

 

Втъкани легенди за страст - бижута на станче


Информация

Информация относно начините на плащане.

Уроците, които избрахте: