За Ателие МарабуНашите преподавателиПроектиМатериалиСнимкиНашите курсистиАтелие Марабу в медиитеОт опитПромоцииКонтакти
cart
Избрали сте 0 курсa.
ВИДЕО БЛОГ ФОРУМ Абонамент ОФЕРТИ

Японски плитки с диск Кумихимо

Техника:Японски плитки с кръгъл диск Кумихимо
Ниво на трудност:Начинаещи
Продължителност:2 часа
Преподаватели:Милена Илийчкова
Цена:25лв.
Места в групата:8

 

Запишете се!Информация:


Вечерният урок за изработка на бижута с техниката "Японски плитки с диск Кумихимо" е подходящ, както за начинаещи, така и за напреднали в изработката на бижута.

 

Следвайки поредица от демонстрации стъпка по стъпка и под ръководството на един от опитните ни преподаватели - Милена Илийчкова, ще усвоите умения за работа с кръгъл диск. Обещаваме, че ще си тръгнете с атрактивно бижу и нови знания, придружени от напечатани инструкции.

Кумихимо има дълга история, водеща началото си от Япония. Това изкуство съществува повече от 2000 години. Самият термин означава „пресечени шнурове”. Техниката е повлияна от двата Дзен принципа уаби и саби, представящи идеята за преходност – нищо не е постоянно, нищо не е напълно завършено и не може да бъде съвършено. Освен естетическо въздействие, тя има и функционална приложимост - използва се за изработване на аксесоари към облеклото. За направата на цилиндрични плитки се работи върху кръгъл кумихимо диск, а за плоски - върху квадратен.

Заедно с нас ще усвоите основни техники за плетене със специалния инструмент, начини за завършване и започване на моделите. В урока ще изградите познания за вплитането на мъниста, ще ви дадем идеи за разнообразни вариации, към които предразполагат различните материали. Ще си тръгнете с много атрактивни, чаровни и артистични бижута, с които ще освежите визията си.

 

Заповядайте! Очакваме ви с интересни модели и много настроение!

Курсът ще се проведе на 12 юни, сряда, от 18:30 до 20:30. 

Цената на урока е 25 лева.  

Задължително ден, преди урока, ще ви звъннем за потвърждаване на присъствието ви. Заплащането става в края на урока.

 

Умения и знания, включени в този урок:


 

  • Опознаване на основни видове материали, необходими за изработката на бижута с японски плитки;
  • Работа с кръгъл диск Кумихимо;
  • Започване и завършване на модели, изработени с техниката.

 

Независимо дали планирате да изработвате бижута като хоби или в последствие смятате да превърнете това в малък бизнес и източник на допълнителни доходи, това е мини-курс за всеки начинаещ и покрива основното и най-необходимо. След само едно занятие ще сте способни да продължите съвсем самостоятелно да изработвате бижута вкъщи със съответната техника.

 

Мини-курсът продължава 2 часа и се изработва едно бижу, което напълно оправдава вложените от вас средства и време. Не ви е нужен никакъв предварителен опит - ние ще ви помогнем с всичко и с радост ще повдигнем пред вас завесата на необятната вселена на приложната бижутерия. Това е един прекрасен и много популярен урок, след който ще постигнете невероятни резултати в работата си и ще останете завинаги очаровани от възможността за собствено творчество!

 

Какво да си носите


 

Не е нужно да носите нищо друго освен добро си настроение и творчески дух. Всички инструменти и материали са осигурени от нас.

 

Какво включва цената на курса:


 

В цената на урока са включени стойността на материалите, използвани за изработката на модела от урока, отпечатани подробни инструкции с текст и схеми за съответната техника, както и висококвалифицираните лекторски демонстрации. Всички наши уроци се водят от опитни преподаватели с богат професионален стаж, с чиято помощ неусетно ще навлезете в преподаваната материя. Местата за нашите уроци са ограничени като техния максимален брой е 11 души. Това ни дава възможност да обърнем индивидуално внимание на всеки и да отработим поотделно специфичните детайли. 

 

Ако не намирате това, което търсите в основния списък на нашите уроци, имате възможност да се запишете за частен урок. Кликнете тук, за да получите повече информация по темата.

 

Всички уроци на Ателие Марабу са съобразени с изискванията на БДС (Български държавен стандарт).

 

Японски плитки с диск Кумихимо


Информация

Информация относно начините на плащане.

Уроците, които избрахте: