За Ателие МарабуНашите преподавателиПроектиМатериалиСнимкиНашите курсистиАтелие Марабу в медиитеОт опитПромоцииКонтакти
cart
Избрали сте 0 курсa.
ВИДЕО БЛОГ ФОРУМ Абонамент ОФЕРТИ

Кабушон в короната - два начина да постигнем изящество

Техника:Плетка под прав ъгъл, Пейот и техните обемни варианти
Ниво на трудност:Начинаещи
Продължителност:6 часа
Преподаватели:Екип, Милена Илийчкова
Цена:90лв.
Места в групата:8

 

Запишете се!Информация:


Предлагаме ви курс, разгръщащ възможностите на плетка Пейот и Плетка под прав ъгъл, като видите два различни начина за оплитане на кабушони и елементи Rivoli. Обучението е подходящо, както за начинаещи, така и за напреднали. Само за ден, ще преминем през съвсем базовите стъпки за изработка на двата вида плетки и ще стигнем до техните обемни варианти, благодарение на които можем да вграждаме в тях мъниста без отвор.

 

 

В резултат - всички ще си тръгнат с нови собственоръчно направени модели, полезни знания и авторски инструкции по темата! :)

 

Кабушонът е полускъпоценен камък, шлифован с плосък гръб и овална гладка или фасетирана лицева част, без отвор. Думата кабушон произлиза от френската „caboche”. Независимо от формата му - овална, квадратна, кръгла или неправилна, той позволява да се вплита, вгражда или инкорпорира в бижута чрез най-различни техники. Изпълнени прецизно и внимателно, те носят усещане за изящество и съвършенство. Като традиционен елемент от накитите и короните на кралете, днес те са истинско предизвикателство за дизайнери и любители-бижутери. Съчетанието между кабушон и ситни мъниста е много ефектно и изцяло в духа на кралица Виктория. Тази събота ще се потопим в отминалата романтична епоха и ще се отдадем на две изключителни техники за вграждане на кабушон в бижу. Ще работим с игла и професионална нишка за плетене, ще се запознаете със ситните японски мъниста Тохо.

 

Заповядайте! Очакваме ви с интересни модели и много настроение!

Курсът ще се проведе на 16 Март, събота, от 10:00 до 16:30 с половин час обедна почивка.

 

Цената на обучението е 90 лева. 

Задължително в седмицата преди урока, ще ви звъннем за потвърждаване на присъствието ви. Заплащането може да стане предварително по банков път или на място в ателието ни. За повече информация, свържете се с нас в имейл или по телефона 0887 663 363.

 

Умения и знания, включени в този мини-курс:


 

  • Оплитане на кабушон с Тубуларна плетка Пейот;
  • Завършване на моделите и добавяне на нишка;
  • Запознаване с различни видове медна гъвкава тел;
  • Моделиране с медна гъвкава тел;
  • Оформяне на обков от тел с квадратен или декоративен профил.

 

Независимо дали планирате да изработвате бижута като хоби или в последствие смятате да превърнете това в малък бизнес и източник на допълнителни доходи, това е мини-курс за всеки начинаещ и покрива основното и най-необходимо. След само едно занятие ще сте способни да продължите съвсем самостоятелно да изработвате бижута вкъщи със съответната техника.

 

Мини-курсът продължава 6 часа и се изработват 3 бижута, което напълно оправдава вложените от вас средства и време. Не ви е нужен никакъв предварителен опит - ние ще ви помогнем с всичко и с радост ще повдигнем пред вас завесата на необятната вселена на приложната бижутерия. Това е един прекрасен и много популярен урок, след който ще постигнете невероятни резултати в работата си и ще останете завинаги очаровани от възможността за собствено творчество!

 

Какво да си носите


 

Не е нужно да носите нищо друго освен добро си настроение и творчески дух. Всички инструменти и материали са осигурени от нас.

 

Основна информация:
 

В цената на урока са включени стойността на материалите, използвани за изработката на модела от урока, отпечатани подробни инструкции с текст и схеми за съответната техника, както и висококвалифицираните лекторски демонстрации. Всички наши уроци се водят от опитни преподаватели с богат професионален стаж, с чиято помощ неусетно ще навлезете в преподаваната материя. Местата за нашитедетски уроци са ограничени като техния максимален брой е 6 души. Това ни дава възможност да обърнем индивидуално внимание на всеки и да отработим поотделно специфичните детайли. 

 

Ако не намирате това, което търсите в основния списък на нашите уроци, имате възможност да се запишете за частен урок. Кликнете тук, за да получите повече информация по темата.

 
 
Всички уроци на Ателие Марабу са съобразени с изискванията на БДС (Български държавен стандарт.

Кабушон в короната - два начина да постигнем изящество


Информация

Информация относно начините на плащане.

Уроците, които избрахте: