За Ателие МарабуНашите преподавателиПроектиМатериалиСнимкиНашите курсистиАтелие Марабу в медиитеОт опитПромоцииКонтакти
cart
Избрали сте 0 курсa.
ВИДЕО БЛОГ ФОРУМ Абонамент ОФЕРТИ

Бижута с фриволите

Техника:Фриволите
Ниво на трудност:Начинаещи
Продължителност:4 часа
Преподаватели:Саша Иванова
Цена:40лв.
Места в групата:6

 

Запишете се!Информация:


За първи път в Ателие Марабу ще има урок за изработка на бижута с фриволите! Фриволите или още Татинг (Tatting) е интересна техника за ръчна изработка на много здрава, но изключително фина и нежна дантела от серия възли и бримки. Намира приложение в направата на салфетки, яки и аксесоари като гривни, обици и колиета.

 

Датира от началото на 17-ти век, а терминът за татинг в повечето европейски езици произлиза от френски "frivolité" (лекомислен), който се отнася до чисто декоративния характер на текстила, произведен от тази техника. Разработен е, за да имитира точкова дантела и се състои във връзване на възли по характерен начин върху основа-конец, във формата на кръгчета и дъгички. Традиционно се работи със совалка и кука, а вече има и специални за целта много дълги и тъпи игли.

Фриволите дава възможност да се съчетава богата гама цветове от нишки метализирани и полиестерна коприна и те да образуват уникални форми. Фриволите позволява да се прибавят леки стъклени мъниста, които да не деформират дизайна. Когато във възелчета се вплетат мъниста, кристали, перли и камъни, бижуто става не само уникално, но започва да живее живота на изяществото.

 

Заповядайте! Несъмнено ще бъде ново и вълнуващо преживяване :) Стъпка по стъпка, до вас ще бъде Саша Иванова от Заниманията на Момичетата / Girls handmade work - сръчна и отлично запозната с тайните на техниката, тя ще ви покаже основните тънкости и похвати.

Курсът ще се проведе на 18 Май, събота, от 10:00 до 14:00.

 

Цената на обучението е 40 лева. 

Задължително в седмицата преди урока, ще ви звъннем за потвърждаване на присъствието ви. Заплащането може да стане предварително по банков път или на място в ателието ни. За повече информация, свържете се с нас в имейл или по телефона 0887 663 363.

 

Умения и знания, включени в този мини-курс:


 

  • Базови техники при плетене на фриволите;
  • Запознаване с различни прежди, необходими инструменти и мъниста;
  • Видове бримки.

 

Независимо дали планирате да изработвате бижута като хоби или в последствие смятате да превърнете това в малък бизнес и източник на допълнителни доходи, това е мини-курс за всеки начинаещ и покрива основното и най-необходимо. След само едно занятие ще сте способни да продължите съвсем самостоятелно да изработвате бижута вкъщи със съответната техника.

 

Мини-курсът продължава 4 часа, техниката отнема доста време, но моделът е предвиден така, че да се стигне до момент, в който основните стъпки са овладяни и курсистът би могъл да продължи сам, без проблем. Не ви е нужен никакъв предварителен опит - ние ще ви помогнем с всичко и с радост ще повдигнем пред вас завесата на необятната вселена на приложната бижутерия. Това е един прекрасен и много популярен урок, след който ще постигнете невероятни резултати в работата си и ще останете завинаги очаровани от възможността за собствено творчество!

 

Какво да си носите


 

Не е нужно да носите нищо друго освен добро си настроение и творчески дух. Всички инструменти и материали са осигурени от нас.

 

Основна информация:
 

В цената на урока са включени стойността на материалите, използвани за изработката на модела от урока, отпечатани подробни инструкции с текст и схеми за съответната техника, както и висококвалифицираните лекторски демонстрации. Всички наши уроци се водят от опитни преподаватели с богат професионален стаж, с чиято помощ неусетно ще навлезете в преподаваната материя. Местата за нашитедетски уроци са ограничени като техния максимален брой е 6 души. Това ни дава възможност да обърнем индивидуално внимание на всеки и да отработим поотделно специфичните детайли. 

 

Ако не намирате това, което търсите в основния списък на нашите уроци, имате възможност да се запишете за частен урок. Кликнете тук, за да получите повече информация по темата.

 
 
Всички уроци на Ателие Марабу са съобразени с изискванията на БДС (Български държавен стандарт.

Бижута с фриволите


Информация

Информация относно начините на плащане.

Уроците, които избрахте: