За Ателие МарабуНашите преподавателиПроектиМатериалиСнимкиНашите курсистиАтелие Марабу в медиитеОт опитПромоцииКонтакти
cart
Избрали сте 0 курсa.
ВИДЕО БЛОГ ФОРУМ Абонамент ОФЕРТИ

Фюзинг – бижута от стъкло с Диди Опренова

Техника:Фюзинг
Ниво на трудност:Начинаещи
Продължителност:4 часа
Преподаватели:Димитрина Опренова
Цена:60лв.
Места в групата:7

 

Запишете се!Информация:


С огромно удоволствие ви представяме най-новия съботен курс в ателието ни за обработка на стъкло с техниката Fusing. Водещ преподавател ще бъде чаровната и талантлива Димитрина Опренова от Жар Арт Студио/Zhar Art Studio.

 

Фюзинг е познат на нашите курсисти още от времето на продължителните ни курсове по Приложна бижутерия. Щастливи сме, че сега – в лицето на Диди, ще имаме възможност отново да включим техниката в актуалните уроци от календара ни. Със своя професионализъм, внимателно отношение и слънчева усмивка, тя ще ви въведе в света на стъклото, ще ви потопи в неговата магия, ще ви разкаже за различните му възможности и за грешките, които  е възможно да се допуснат по време на работа или изпичане. Заедно ще постигнете красиви резултати – ще имате възможност да си направите колие и чифт обици или две колиета.

 

Фюзинг е сравнително нова техника за обработка на стъкло, придаваща изключително артистичен вид. Използва се за изработката на мъниста и елементи за бижута, съдове, пана, пластики, лампиони и други вещи за интериора. Терминът се използва, както за специфичната топлинна обработка, така и за самата техника, при които отделни парченца стъкло се разтапят до определена степен върху основа от друго стъкло. Процесът протича в специална пещ, в резултат отделните стъкла се сливат в цялостен солиден компонент. Характерното за техниката е, че се получава модел, в който обагрянето от цветни парчета стъкло, бои на прах или бои за стъкло, остава запечатано вътре в структурата му.

 

На разположение в нашата работилница, ще имате различни видове цветно стъкло и декали. С помощта и професионалните напътствия на Диди, ще можете да подредите свой собствен дизайн. Тя ще ви насочва как би изглеждал след изпичане в пещта. Ще проследите етапите в процеса и заедно ще подготвите изделието за процеса на изпичане. В края на урока вашите модели ще са напълно подготвени за поставяне в пещта. Впоследствие, в рамките на 5 работни дни, те ще бъдат изпечени и обработени в ателието на Жар Арт Студио/Zhar Art Studio, след което ще можете да си ги получите на място в Ателие Марабу.

Заповядайте!

 

Курсът ще се проведе на 28 май, събота, от 10:00 до 14:00 часа.

 

Цената на обучението е 60 лева. 

 

Задължително в седмицата преди урока, ще ви звъннем за потвърждаване на присъствието ви. Заплащането може да стане предварително по банков път или на място в ателието ни. За повече информация, свържете се с нас в имейл или по телефона 0887 663 363.

 


 

Умения и знания, включени в този урок:

 

  • Етапи в техниката Фюзинг;
  • Видове стъкло;
  • Особености и хитринки, които ще осигурят сполучлив резултат.

 

Това е мини-курс за всеки начинаещ и покрива основното и най-необходимо. В случай, че решите да оборудвате свое собствено ателие за стъкло, вие ще имате базови знания и умения, които лесно ще можете да надграждате сами или с професионална помощ.

Мини-курсът продължава 4 часа, като задължително ще подготвим колие и чифт обици или две колиета от стъкло, което напълно оправдава вложените от вас средства и време. В рамките на седмица, изделията ще бъдат изпечени в ателието на Жар Арт Студио / Zhar Art Studio, след което ще можете да си ги получите в Ателие Марабу.

Не ви е нужен никакъв предварителен опит - ние ще ви помогнем с всичко. Това е един прекрасен и много популярен урок, след който ще постигнете невероятни резултати в работата си и ще останете завинаги очаровани от възможността за собствено творчество!

 


Какво да си носите

 

Не е нужно да носите нищо друго освен добро си настроение и творчески дух. Всички инструменти и материали са осигурени от нас.

 


Основна информация:

 

В цената на урока са включени стойността на материалите, използвани за изработката на модела от урока, разходите на пещта, отпечатани подробни инструкции за съответната техника, както и висококвалифицираните лекторски демонстрации. Всички наши уроци се водят от опитни преподаватели с богат професионален стаж, с чиято помощ неусетно ще навлезете в преподаваната материя. Местата за нашите уроци са ограничени, като в този случай техният максимален брой е 6 души. Това ни дава възможност да обърнем индивидуално внимание на всеки и да отработим поотделно специфичните детайли. 

Тъй като занятието е групово и с определена продължителност, ви приканваме да не закъснявате, за да приключваме навреме. Ако имате въпроси, относно тази информация или други наши уроци, моля не се колебайте да се свържете с нас.

Ако не намирате това, което търсите в основния списък на нашите уроци, имате възможност да се запишете за частен урок. Кликнете тук, за да получите повече информация по темата.

 

Фюзинг – бижута от стъкло с Диди Опренова


Информация

Информация относно начините на плащане.

Уроците, които избрахте: