За Ателие МарабуНашите преподавателиПроектиМатериалиСнимкиНашите курсистиАтелие Марабу в медиитеОт опитПромоцииКонтакти
cart
Избрали сте 0 курсa.
ВИДЕО БЛОГ ФОРУМ Абонамент ОФЕРТИ

Кабушон в обков от гъвкава тел

Техника:Бижутерийни техники за моделиране на обков от тел
Ниво на трудност:Начинаещи
Продължителност:3 часа
Преподаватели:Екип
Цена:60лв.
Места в групата:6

 

Запишете се!Информация:


Това е вторият модул, част от мини-курса "Открий красотата на телта: Вариации със свободно моделиране и огъване"

Можете да запишете само един от двата модула, но ако правенето на бижута е страст за вас, препоръчваме да се включите в целия курс. 

Стъпка по стъпка, ще създаваме модерни и атрактивни модели, ще се потопим във вълшебството на моделирането с тел и ще почувстваме емоцията да създаваме красота с ръцете си. 

Цената на всеки един урок е 60 лева. Задължително в седмицата, преди урока, ще ви звъннем за потвърждаване на присъствието ви. 


Ние ви гарантираме, че ще овладете и усъвършенствате различни техники за изработка на бижута. За да се включите, не е необходима никаква предварителна подготовка или опит (а ако имате такъв, със сигурност ще откриете нови идеи и предизвикателства). Обучението ще бъде съпроводено от отпечатани инструкции, включващи информация, указания, схеми за всяка от изучаваните техники и бонус допълнителни инструкции за изработка на бижута с наш дизайн.

Какво ще ви даде този модул?

В този модул ще усвоите базови стъпки, с които ще се научите да моделирате обков от медна тел около красив кабошон.

 

Кабушонът е полускъпоценен камък, шлифован с плосък гръб и овална гладка или фасетирана лицева част, без отвор. Думата кабушон произлиза от френската „caboche”. Независимо от формата му - овална, квадратна, кръгла или неправилна, той позволява да се вплита, вгражда или инкорпорира в бижута чрез най-различни техники. Изпълнени прецизно и внимателно, те носят усещане за изящество и съвършенство. Като традиционен елемент от накитите и короните на кралете, днес те са истинско предизвикателство за дизайнери и любители-бижутери. 

Комбинациите на атрактивните кабушони в различна форма и медна гъвкава тел са елегантни и възхитителни! В урока ще моделираме с медна гъвкава тел и ще създадем плътен, здрав и красив обков около нежния камък. Ще разберете защо понякога е необходимо да използваме тел с различен профил - усукан, квадратен, полукръгъл.

 

Е, останалото ще бъде изненада, но ви уверяваме, че ще прекарате отпускащ и ползотворен ден в нашето ателие. Ще си тръгнете с хубави емоции и невероятни бижута.

 

  • Заповядайте! Очакваме ви с интересни модели и много настроение! 

 

Умения и знания, включени в този урок:

 

  • Запознаване с различни видове медна гъвкава тел;
  • Моделиране с медна гъвкава тел;
  • Оформяне на обков от тел с квадратен или декоративен профил.

 

Независимо дали планирате да изработвате бижута като хоби или в последствие смятате да превърнете това в малък бизнес и източник на допълнителни доходи, това е урок за всеки начинаещ и покрива основното и най-необходимо. След само едно занятие ще сте способни да продължите съвсем професионално да изработвате бижута вкъщи със съответната техника.

Урокът продължава около 3 часа и се изработват 2- 3 бижута, което напълно оправдава вложените от вас средства и време. Не ви е нужен никакъв предварителен опит - ние ще ви помогнем със всичко и с радост ще повдигнем пред вас завесата на необятната вселена на приложната бижутерия. Това е един прекрасен и много популярен урок след който ще постигнете невероятни резултати в работата си и ще останете завинаги очаровани от възможността за собствено творчество!

 Какво ще ви даде този модул?

В този модул ще усвоите базови стъпки от Свободно моделиране с тел. Техниката се изпълнява с различни цветове и дебелини гъвкава медна тел, моделира се с помощта на трите базови варианта клещи и ръце. Нарича се Свободно моделиране с тел точно, защото не са необходими специфични инструменти, за да се оформят извивки и ъгълчета. Ще опознаете различни и качествени мъниста, ще се докоснете до основните инструменти. След урока ще можете сами да правите оригинални бижута, с които да привличате вниманието към себе си, да се чувствате неустоими и различни. 

 


 

Съдържание на обучението

 

Знаем, че в момента информацията е навсякъде около вас – снимки, видеоуроци, статии. Въпреки това, няма нищо по-хубаво от личния контакт и споделяне на опит веднага, на място. Тук ще се впуснете в истинско творческо приключение, ще срещнете съмишленици и ще създадете плодотворни приятелства. Курсът съдържа изчерпателни техники, поднесени лесно за следване, ясно и информативно. За всяка тема подготвяме модели, спрямо които върви обучението. Стъпка по стъпка се достига до резултата и по-бързо се усвояват уменията. Бижутата са подготвени, така че да обхващат, освен конкретна техника, и още допълнителни похвати и трикове. Обучението ни е съпроводено от инструкции, фотоматериали, множество модели, илюстриращи темата, с помощта на които ще откриете различните приложения на техниките. В края на всеки учебен ден ще правим обстойно обобщение с въпроси и отговори. Това е времето, в което можете да прегледате направените от вас бижута, да си припомните стъпките, да изчистим неяснотите и да направим преминалия ден пълноценен.

 


 

Къде ще се провежда обучението?

 

Курсът се провежда в нашето студио. Намираме се на улица Иван Денкоглу, №28, в самия център на София. С много любов и желание се погрижихме да направим мястото уютно и вдъхновяващо, подходящо за различни творчески занимания и срещи. Залата, е практична и модерна, ще бъде на ваше разположение през цялото време.

Въпреки опита ни, преди всяка среща с вас, вълнението ни е голямо. При нас отличните резултати са факт. Голям е броя на учениците, създали своя марка и бизнес. Тяхната последователност, желание за самоусъвършенстване и решителност ни прави горди от опита, който сме предали. Очакваме ви с нетърпение, за да споделим заедно своите трепети!

 


 

И преди да поемете своята първа стъпка в новото си начинание, ето още важна информация и няколко често задавани въпроси.


 

Как да се запиша?

За да се запишете за курса в нашето ателие, натиснете бутона „Запишете се” и просто следвайте стъпките. Не забравяйте да прочетете условията ни и да поставите отметка в съответната кутийка. Нашият екип задължително ще се свърже с вас, за да уточним подробности.

Кога да се запиша?

Можете да се запишете, когато пожелаете, но тъй като местата са ограничени, е добре да го направите възможно най-скоро.

 

Кога и как да платя?

Можете да направите плащането по нашата банкова сметка или на място в Ателие Марабу.

  • Цената на всеки един от модулите е 60 лева. 
  • Цената на целия курс е 100 лева.

Какво включва стойността на обучението?

Цената включва стойността на материалите, използвани за изработка на моделите, отпечатани инструкции и схеми за съответната техника, висококвалифицирани лекторски демонстрации и практически курс. Всички наши уроци се водят от опитни преподаватели с богат професионален стаж.

Трябва ли да заплащам за нещо друго, свързано с обучението?

 


 

Какво да си носите

 

Не е нужно да носите нищо друго освен добро си настроение и творчески дух. Всички инструменти и материали са осигурени от нас.

 


 

Основна информация:

В цената на урока са включени стойността на материалите, използвани за обучението, отпечатани подробни инструкции с текст и схеми за съответната техника, както и висококвалифицираните лекторски демонстрации. Всички наши уроци се водят от опитни преподаватели с богат професионален стаж, с чиято помощ неусетно ще навлезете в преподаваната материя. Местата за нашите уроци са ограничени като техният максимален брой е 6 души. Това ни дава възможност да обърнем индивидуално внимание на всеки и да отработим поотделно специфичните детайли. 

 

Ако не намирате това, което търсите в основния списък на нашите уроци, имате възможност да се запишете за частен урок. Кликнете тук, за да получите повече информация по темата.

 

 

 


 

Кабушон в обков от гъвкава тел


Информация

Информация относно начините на плащане.

Уроците, които избрахте: