За Ателие МарабуНашите преподавателиПроектиМатериалиСнимкиНашите курсистиАтелие Марабу в медиитеОт опитПромоцииКонтакти
cart
Избрали сте 0 курсa.
ВИДЕО БЛОГ ФОРУМ Абонамент ОФЕРТИ

Творчески клуб Феникс: Бижута в Неспресо стил

Техника:Смесени бижутерийни техники
Ниво на трудност:Начинаещи
Продължителност:90 минути
Преподаватели:Милена Илийчкова
Цена:20лв.
Места в групата:11

 

Запишете се!Информация:


Творчески клуб Феникс е новото предизвикателство на Ателие Марабу!

 

Всеки вторник ще бъде изпъстрен от различни и любопитни техники, носещи идеята за рециклиране и ъпсайклинг. Ще използваме атрактивни мъниста и материали, с които бързо и лесно ще постигнем едри и обемни бижута. Новите накити ще ви носят увереност и дръзкост, а най-вълнуващото е, че ще са собственоръчно направени от вас. Как? Елате и ще ви покажем!

 

  • Тази седмица ще работим с любимите капсули Неспресо, придаващи романтичен чар и нестандартно излъчване в дизайна на бижутата. Съчетавайки капсулите с подходящи мъниста и използвайки различни бижутерийни техники ще сътворим оригинални и масивни накити. Прекарайте с нас творческа и интересна вечер. Ще научите основни похвати, с които вкъщи с лекота ще изработвате сами оригинални бижута.
  • Историята на Nespresso започва през 1986 г. с една семпла и същевременно новаторска идея: всеки да има възможност да направи перфектната чаша ароматно кафе в домашни условия.

    Nespresso капсули за кафе се продават само и единствено от Nespresso и са значително по-скъпи от същото количество "в насипно състояние" смляно кафе. Поради херметически запечатаната капсула, кафеените ароматни вещества не избледняват с времето. Тялото на капсулата и перфорирана плътно запечатана капачка са изработени от алуминий, което дава възможността да бъдат рециклирани. Други марки произвеждат капсули, съвместими с машините на Nespresso, но разликата е, че са пластмасови...и с тях не бихме могли да правим тези така атрактивни бижута :) Nespresso продава 23 различни „бленда” Арабика и Робуста кафе, обагрени в различни нюанси. Този факт, освен че носи наслада от различните вкусове, ще ни помогне и в дизайна на нашите бъдещи оригинални бижута. 

 

Идеята за повторно използване на материалите става все по-разпространена и се прилага дори в изработването на бижута. Докато рециклирането е процес, при който ненужните вещи се преработват, за да могат да бъдат използвани отново, ъпсайклингът може да се сравни с усъвършенстване или вдъхване на нов живот. Превръщането на излишни или овехтели материали в нови, с по-добро качество и отношение към околната среда е удовлетворяващо и ползотворно. Смисълът е по-често да извличаме полза от на пръв поглед ненужни вещи, вместо да ги изхвърляме. Може би не сте и предполагали, че дори с нашите ръчно изработени бижута, правим крачка към опазването и мисълта за околната ни среда.

 

Клубът е ползотворна възможност да се превърнете в дизайнер на собствените си бижута, да се запознаете с нови хора и да придобиете любопитни умения!

Продължителността на обучението е от 18:30 до 20:00, а цената му е 20 лева. Оптималният брой участници е 11 души.

 

*Стартът на новия Творчески клуб Феникс ще отбележим с изненада и комплимент към вас! Обучението този вторник, 15 март, ще бъде с промоционална цена 10 лева. 

 

Умения и знания, включени в този урок:


 

  • Как да подготвим дизайн на бижу;
  • Съчетаване на капсули с мъниста и базови аксесоари;
  • Работа с капсули Неспресо - основни похвати за рязане и моделиране;
  • Работа с бижутерийни телчета – оформяне на уше и примка;
  • Бижутерийно низане – видове тел за низане, започване и завършване на наниз;
  • Техники за връзване на възли.

 

Обучението продължава от 18:30 до 20:00 и се изработват няколко проекта, което напълно оправдава вложените от вас средства и време. Не ви е нужен никакъв предварителен опит - ние ще ви помогнем с всичко. Това е един прекрасен и много популярен урок, след който ще останете очаровани завинаги от възможността за собствено творчество!

 

Какво да си носите


 

Не е нужно да носите нищо друго освен добро си настроение и творчески дух. Всички инструменти и материали са осигурени от Ателие Марабу.

 

Основна информация:


 

В цената на обучението са включени стойността на материалите, използвани за изработката на модела от урока, отпечатани подробни инструкции с текст и схеми за съответната техника, както и висококвалифицираните лекторски демонстрации. Всички наши уроци се водят от опитни преподаватели с богат професионален стаж, с чиято помощ неусетно ще навлезете в преподаваната материя. Местата за нашите уроци са ограничени като техния максимален брой е 11 души. Това ни дава възможност да обърнем индивидуално внимание на всеки и да отработим поотделно специфичните детайли. 

 

Ако не намирате това, което търсите в основния списък на нашите уроци, имате възможност да се запишете за частен урок. Кликнете тук, за да получите повече информация по темата.

 

Творчески клуб Феникс: Бижута в Неспресо стил


Информация

Информация относно начините на плащане.

Уроците, които избрахте: