За Ателие МарабуНашите преподавателиПроектиМатериалиСнимкиНашите курсистиАтелие Марабу в медиитеОт опитПромоцииКонтакти
cart
Избрали сте 0 курсa.
ВИДЕО БЛОГ ФОРУМ Абонамент ОФЕРТИ

Вариации с мъниста: Обемна и усукана Плетка Ндебеле

Техника:Обемна усукана плетка Ндебеле
Ниво на трудност:Начинаещи
Продължителност:2 часа
Преподаватели:Вера Младенова
Цена:30лв.
Места в групата:6

 

Запишете се!Информация:


Невероятната африканска плетка Ндебеле във вечерен урок, при това в нейния обемен и усукан вариант! :) Курсът е подходящ, както за начинаещи, така и за напреднали в приложната бижутерия. Това е лесен и забавен начин да усвоите базови умения за изработка на бижута с едни от най-атрактивните плетки, а в края на обучението ще си тръгнете с ново бижу, полезни знания и подробни отпечатани инструкции.

 

В рамките на 2 часа ще се запознаете последователно със Стъпаловидна плетка и плетка Ндебеле.

Следвайки демонстрациите стъпка по стъпка, ще имате възможност да усвоите знания относно проектирането и изпълнението на моделите. Различната им визия дава неограничени възможности в дизайна на ръчно изработените бижута. Можете да изграждате специфични мотиви и да интерпретирате с цветовете на мънистата. 

Историята на Ндебеле произлиза от африканското племе N’debele, за чието изкуство е характерна. В западния свят се нарича още рибена кост - заради специфичната подредба на мънистата, напомняща скелет на риба. 

За основа на плетката служи друга техника - Стъпаловидна плетка. Тя е още един интересен начин за постигане на атрактивни модели и най-често се използва като основа за Зидария и Ндбеле. Характерно за нея е, че мънистата се долепят едно към друго, успоредни на отворите си. 

 

Ще се запознаете със специфичните стъпки на всяка една плетка, ще опознаете различни видове нишки, как да започвате и завършвате моделите, как да добавяте нова нишка.

След обучението ще можете да интерпретирате с разнообразни мъниста и да създавате сами невероятни модели. Плетките имат безбройни приложения, които ще направят бижутата ви атрактивни и впечатляващи. Удовлетворението след приятно изкараното време е най-голямото удоволствие!

 

Очакваме ви в Ателие Марабу! Заповядайте :)

Цената на урока е 30 лева. Задължително ден, преди урока, ще ви звъннем за потвърждаване на присъствието ви. Заплащането става в края на урока.

 


 

Умения и знания, включени в този урок:

 

  • Започване на плетката, опознаване на специфичните стъпки;
  • Вариации в дизайна и цветовата композиция;
  • Завършване и добавяне на нова нишка;
  • Завършване на моделите.

 

Независимо дали планирате да изработвате бижута като хоби или в последствие смятате да превърнете това в малък бизнес и източник на допълнителни доходи, това е урок за всеки начинаещ и покрива основното и най-необходимо. След само едно занятие ще сте способни да продължите съвсем професионално да изработвате бижута вкъщи със съответната техника.

 
Урокът продължава около 2 часа и се изработват едно бижу, което напълно оправдава вложените от вас средства и време. Не ви е нужен никакъв предварителен опит - ние ще ви помогнем със всичко и с радост ще повдигнем пред вас завесата на необятната вселена на приложната бижутерия. Това е един прекрасен и много популярен урок след който ще постигнете невероятни резултати в работата си и ще останете завинаги очаровани от възможността за собствено творчество!
 

 

Какво да си носите

 

Не е нужно да носите нищо друго освен добро си настроение и творчески дух. Всички инструменти и материали са осигурени от нас.

 


 

Какво включва цената на курса::
 

В цената на урока са включени стойността на материалите, използвани за изработката на модела от урока, игла, отпечатани подробни инструкции с текст и схеми за съответната техника, както и висококвалифицираните лекторски демонстрации. Всички наши уроци се водят от опитни преподаватели с богат професионален стаж, с чиято помощ неусетно ще навлезете в преподаваната материя. Предвид обстановката, местата за нашите уроци са ограничени, като техният максимален брой е 6 души. Това ни дава възможност да обърнем индивидуално внимание на всеки и да отработим поотделно специфичните детайли. 

 

Ако не намирате това, което търсите в основния списък на нашите уроци, имате възможност да се запишете за частен урок. Кликнете тук, за да получите повече информация по темата.

 

Всички уроци на Ателие Марабу са съобразени с изискванията на БДС (Български държавен стандарт).

 

Вариации с мъниста: Обемна и усукана Плетка Ндебеле


Информация

Информация относно начините на плащане.

Уроците, които избрахте: