За Ателие МарабуНашите преподавателиПроектиМатериалиСнимкиНашите курсистиАтелие Марабу в медиитеОт опитПромоцииКонтакти
cart
Избрали сте 0 курсa.
ВИДЕО БЛОГ ФОРУМ Абонамент ОФЕРТИ

Нашите курсисти

Скъпи приятели, тази секция в сайта ни е създадена специално за всички вас, които вече сте изучавали отделни техники, мини-курсове или квалификационни програми и нива при нас.

 

С радост ви предоставяме възможността да покажете своите постижения в областта на дизайна и изработката на бижута.

 

За целта е необходимо само да ни изпратите малко информация за вас и разбира се снимки. А ние ще представим всеки от вас като автор, ще добавим линкове към вашите сайтове или Фейсбук страници. По този начин се надяваме да ви направим не само известни, но и да стимулираме бизнеса и творчеството ви. 

 

Вижте някои от нашите ученици, с които се гордеем толкова много:


 

Тонка Тончева, Враца

Казвам се Тонка Тончева, на 30 години съм от гр. Враца. Изработвам бижута от около една година. Естесвено напълно аматьорски, и така се озовах в Ателие Марабу. Постепено изработването на бижута се превърна в мое хоби. Първото ми бижу е гривна от конци. Работя с различни материали (мъниста, полимерна глина). Най-любимият ми материал е полимерната глина. Харесва ми това, че вдъхваш живот на едно парченце глина със собствените си ръце и въображение, създаваш своето уникално творение – бижу или др. Харесвам всички цветове, но светлите в пролетно-лятната гама ме зареждат с повече настроение и желание за работа.

Моите творения можете да намерите на: https://www.facebook.com/facemorano

 

 

 

 

 


 

 

Десислава Маркова, София

Занимавам се с изработка на бижута от 1 година. Всичко започна като на шега. Към това занимание ме привлече любовта ми към минералите и тяхното въздействие върху човешкия организъм. Любимите ми материали са полускъпоценните камъни и кристали. Цветовете са тези, които ме зареждат в зависимост от емоционалното ми състояние. Харесвам и правя изчистени бижута, носещи характер.
Създаването на бижута е творчески процес. Както при художниците, музикантите и всички хора на изкуството и тук е необходимо да имаш вроден талант, който да бъде доразвит и оценен от останалите.
Обичам да правя бижута за хора с вкус към качеството, модата и лукса.

Страница във фейсбук: https://www.facebook.com/DM.DesireMark

 

 

 


 

 

Мария Крумова, София

Завършила съм Моделиране и конструиране на облеклото и Ландшафтна архитектура като висше образование, но в момента работя на административна длъжност. Изработката на бижута задоволява творческите ми потребности в голяма степен. От малка рисувам и майсторя най-различни неща. Винаги съм искала да бъда различна с нещо – дреха, бижу. Бих се оприличила на сврака – привличат ме мълките лъскави мъниста. А и няма по-голямо удоволствие от това да създаваш красиви неща с ръцете си.

За мен модата е нож с две остриета – може да е страхотна, но това не означава, че отива на всички. Затова, всяка дама трябва да знае какво би стояло страхотно точно на нея. 

За тези, които все още не са започнали да правят сами бижутата си, съветът ми е да не чакат твърде дълго. Аз самата съжалявам, че чак сега се случва при мен. След това магията сама те увлича, но началото определено е трудно, докато понатрупаш известен опит. 

Всички около мен са много положително настроени и искат да им направя по нещо. Очудват се на търпението ми при изработката на по-сложните и пипкави модели. С удоволствие правя бижута за всеки, който оценява времето и усилията, които влагам.

 

 


 

 

Мая Пехливанян, София

Първо започнах с полимерна глина, от която изработвах мъниста. След това случайно разбрах, че има курсове за приложна бижутерия в Ателие Марабу.

Обичам да правя бижута, които аз самата бих носила. Харесвам моделирането с тел, но също обичам да плета с мъниста. Много харесвам кристали Swarowski. Едни от любимите ми цветове за бижута са черно, зелено, жълто, кафяво и синьо.

Като малка много обичах да рисувам, да изрязвам ножица различни неща, да шия дрешки на куклите ми. Мечтаех да стана дизайнер на дрехи.

 

      

 

 


 

Ивана Трайковска, Македония

Изработването на бижута за мен е професия и голямо удоволствие. Имам прекрасно ателие, където изработвам и продавам бижутата си.

Предпочитам масивни бижута. Обожавам кристали. Всеки цвят е красив по свой начин, стига да бъде комбиниран, както трябва.

Имам фейсбук страница - https://www.facebook.com/atelje.mulier?ref=tn_tnmn.

 

 


 

Павлинка Стайковска

За мен модерно е това, което ти стои добре, чувстваш го като част от себе си и преди всичко много ти харесва. 

Обичам зеления цвят и работата с хубава тел като German Style. 

Мои неща има изложени в Националното изожение на художествени занаяти в с. Орешак. 


   

 

 


 

Кръстинка Асенова, София

В момента работя над много неща едновременно. Експериментирам с материали и цветове, тъй като имам прекалено голямо желание да науча повече неща. Вдъхновение и идеи за бижутата, които правя черпя от всичко, което ме впечатли -- цвят, форма.

Ако някой се интересува и би искал да разгледа бижутата, които правя, може да го направи в галерията на Marabu.bg -- TINE или в моя фейсбук профил - Ръчно изработени бижута Тине. Имам и блог tine-handmade-jewelry.blogspot.com.

 

   

 


 

Мария Тойчева

Моята професия е свързана с маркетинг. Занимавам се с изработка на бижута от половин година, привлечена от един уъркшоп на ателие Марабу за изработване на празнични бизута.

Винаги съм обичала бижута и имам доста. С удоволствие разглеждам списания, изложби, бижутерийни магазини. Когато правя някакво бижу, дори и въздействано от нещо, което съм видяла, то винаги е пречупено през моя вкус и светоглед.

Имам блог, но в него пиша най-вече за здравословно хранене и публикувам рецепти за любимите си храни и сурови десерти. Имам и малко за бижутата си: www.soulcooks.com

 

   

 

 


 

Наташа Василева, София

От 2 години вече съм щастлива пенсионерка. Завърших трудовия си стаж като психолог и се отдадох на хобитата си. Живея във вълшебната планина Родопи, на тишина, чист въздух и спокойствие - все необходими условия за разгръщане на творческия потенциал.

До първото ми занятие в Ателие „Марабу" на 10.03.2012г., се занимавах с изработване на цветя и бонзаи от мъниста. Любимите ми цветове са аквамарин, всички видове зелено, лилаво и розово, а предпочитан материал -- стъклени мъниста и перли, а също и тел, халкички.

 

      

 

 


 

Соня Кисова, София

Завършла съм Технически университет в София. Инженер съм. Работя в печатница и се занимавам с графичен дизайн и предпечат. Изработването на бижута е хоби, което не искам да превръщам в професия.

Изработвам бижута от близо година. Търсих бижу за подарък и попаднах на Марабу, бях пленена от възможността сама да го направя. Зеленото във всичките му нюанси е най-любимият ми цвят. Обичам и искящо оранжево. Харесвам полускъпоцени камъни и перлите. Черпя вдъхновение от природата. Тя е най-великият художник и никой не би могъл да съчетава цветове и форми като нея.

От малка плета и бродирам. Обичах да рисувам. Правех макети на къщи и градини.

От скоро показвам бижутата, които изработвам: http://www.facebook.com/home.php#!/pages/Handmade-by-Sonya/541663932525155

 

   

 

 


 

Петя Накова

По образование съм „турист“, по професия – компютърен специалист. Бих искала да задълбоча заниманията си по бижутерия и се надявам това да се случи някой ден.

Първото, изработено от мен бижу, беше колие. Имах нужда от хоби, което да съчетава ръчна работа и креативност, а бижутата винаги са ми били слабост. 

Най-много обичам да правя обици. Измислила съм си няколко модела с memory тел, които много харесвам.

Вдъхновявам се като разглеждам сайтове на други творци, книги и списания за изработка на бижута, но най-често, докато разглеждам материали – тогава идеите идват сами.

Занимавам се още с фотография и scrapbooking. Харесвам метал, кожа, а любимият ми цвят е синият.

Направила съм си сайт, но още не е разработен. Няколко от моите бижута се продават в този магазин: www.themyway.com

 


 

Весела Иванова

Занимавам се с изработка на бижута от две години и половина. Счетоводител съм, но имам много хобита, които ми помагат да избегна прекалената праволинейност, характерна за всеки счетоводител.
Обичам всички весели и пъстри цветове. Рядко нося черно и не обичам да го използвам.

В България ръчно изработените бижута са сравнително рядко срещани и се радват на интерес. В модната сцена на бижутата липса оригиналност. Това, което се предлага на пазара са еднакви модели във всички магазини.
Черпя вдъхновение от природата, интересни фотографии, от причудливите форми на заобикалящия ни свят.

Имам електронен магазин за продажба на моите произведения: www.gorgonna.com

 

 

 


 

Емилия Градева

Вече съм пенсионер, работила съм много години като преводач и на административни длъжности.  

Бижутерията винаги ме е привличала. Започнах да поправям и подновявам стари бижута и открих, че не го правя професионално. 

Обичам кожа и метал /сребро/, полускъпоценни камъни, харесвам синьо и черно. Предпочитам семпли бижута, защото те се носят по-често и дори в ежедневието. Вдъхновявам се, като разглеждам готови модели на живо и онлайн, ползвам предоставени публично проекти за бижута, които ми допадат, абонирала съм се в сайтове за бижутерия и, разбира се, надничам в магазините редовно. Купила съм си и книги за определени техники.

Харесвам различните елементи, съчетани в едно бижу и асиметрията, но ми се струва, че на модерните бижута им липсва достатъчно изящество и малки детайли.

 

   

 


 

Аделина Гатева, София

Винаги съм се занимавала с приложни изкуства. Преправяла съм мои стари гердани, изработвала съм мъниста, брошки с розички от полимерна глина, навремето се наричаше - suralin.

Обичам бижута с полускъпоценни камъни. Предпочитам комбинации от розово-цикламено до виолетово и синьо-зелената гама.

Не робувам на моди, но държа бижуто да бъде така подбрано,че да допълва или подчертава тоалета, да е съобразено и с възрастта на дамата.

 

 

 


 

Катя Киркова-Петрова

На 42 години съм, медицинска сестра съм, работя в дентален кабинет. Имам магазин за бижута и дрехи въвВелико Търново. Имам желание непрекъснато да изучавам нови техники. Обичам да правя бижутата си за хора, които биха го оценили.  

Любими материали са перли и кристали SWAROVSKI.

 

 


 

Марина Вълчанова

На 27 години съм и съм от Ловеч. Завършила съм ловешката езикова гимназия с немски език. Имах възможност да приложа езика в Германия, където учех и работех.

След 3 години престой там записах Международни икономически отношения в Русе. В момента живея във Враца и от около 3 месеца имам магазин за ръчно изработени бижута. 

Любими материали за изработване на бижута са кристали и перли, а цветове - розово и лилаво.

 

 

 


 

Мария Църкова

Студентка съм в Стопанската академия в гр. Свищов. Занимавам се с изработка на бижута от година и половина. 

Искам и за в бъдеще да се занимавам с изработката на бижута, защото имам още много да се уча и да покажа. А моята цел сега е да имам собствен магазин с моите бижута и дизайнерски дрехи. И вече работя по въпроса. 

Изплитането на елементи от ситни мъниста Тохо е един от специалитетите ми. Много обичам стъклените мъниста и камъните, а цветовете  бял, син, розов и червен.

 

       

 

 


 

Маргарита Костова, София

С изработка на бижута се занимавам от първия урок в Ателие Марабу. Обичам да работя с мъниста, тел, кристали Сваровски. Любимият ми цвят е синият.

Обичам да шия гоблени, преди години се увличах по плетива и калоферска дантела.

 

  

 

 


 

Йорданка Христова, София

Работя в държавна агенция като младши експерт. Занимавам се с изработка на бижута от около година. Винаги съм обичала бужитата, но чак сега ми хрумна, че мога не само да ги купувам и нося, а и да пробвам сама да изработя нещо красиво.

Привлича ме всичко, което блести - кристалчета, циркони. Освен това, много ми допадат естествените перли, както и полускъпоценните камъни. Цветовете са според сезона и според настроението ми. Традиционно любимия ми цвят е синият, но лятото усещам влечение към жълто-оранжево-червената гама.

Като цяло повечето ми бижута са нежни и леки. Рядко се получават по-обемни и претенциозни неща. Когато правя дадено бижу, се старая то да е подходящо за често носене. Смятам, че всеки има свой стил и индивидуалност, които определят какво да носи. Изработката на бижута е първото хоби, което ме плени така трайно и цялостно.

Във фейсбук съм най-активна, където имам профил за моите бижута (dragonfly jewellery):

http://www.facebook.com/media/set/?set=a.162823503802460.41664.100002244332896&type=1#!/pages/dragonfly-jewellery/196855193699591

Също така част от бижутата ми се продават на страницата на: http://www.kadifecraft.com
http://www.kadifecraft.com/categories.php?CategoryID=78

 

 


 

Чудомира Чонова

Занимавам се с изработка на бижута от 4 години. На 17 години съм, от София. Ученичка съм.  

Обичам да прекарвам свободното си време навън, с приятели или пък да се занимавам с хобитата си. Обичам да правя бижута, които не са фрапиращи, но са ефектни. 

Не харесвам прекалено натруфените бижута, големите плетки. Затова предпочитам да работя с тел.

Любимият ми инструмент в момента е уиг джиг. Дава много възможности, а когато подбереш и интересни мъниста, могат да се получат много интересни комбинации.

 

 

 

 

 

 


 

Ралица Цветанова, София

По професия съм магистър-фармацевт и PR. Интензивно се занимавам с изработка на бижута от около година, иначе първите ми опити датират още от преди десет.
Привлече ме възможността да съм автор на собствените си уникални бижута.

Обичам да правя различни неща, не харесвам еднообразието.Правила съм бижута от мъниста, тел, керамика (изработена и изпечена от мен:�?�), вълна, конци, полимерна глина.

Честно казано изобщо не се вълнувам от модните тенденции. Вярвам, че всеки човек е уникален и трябва да подчертава своята индивидуалност.

Обичам да пътувам. Обичам да играя със сина си. Обичам да готвя. Обичам семейството и приятелите си. Танцувам. Рисувам. Шия. Чета. Понякога пиша. Със сигурност бих опитала нещо ново, за което не съм се сетила до сега.

Обичам да работя на тишина и да чувам мислите си.)