За Ателие МарабуНашите преподавателиПроектиМатериалиСнимкиНашите курсистиАтелие Марабу в медиитеОт опитПромоцииКонтакти
cart
Избрали сте 0 курсa.
ВИДЕО БЛОГ ФОРУМ Абонамент ОФЕРТИ

Фестивали

Ателие Марабу на "A to jazZ" фестивал 2017!


 

 

С удоволствие ви каним на ежегодния пъстър и вдъхновяващ A to JazZ 2017 - джаз фестивал! 
Щастливи сме, че в началото на лятото, ще бъдем част от това зареждащо и много любопитно събитие! 

Всеки ден от 7 до 9 юли, между 16:30 и 21:00 часа, в Арт зоната на фестивала, сред атрактивни автори и творци, ще откриете и нашият щанд-работилница с качествени стъклени мъниста и естествени камъни. Ако искате да им се насладите "на живо", да се докоснете до удоволствието да творите със собствените си ръце и да станете дизайнери на своето първо бижу, това е чудесна възможност! 

Ще можете сами да подберете цветовите съчетания и с наша помощ да изработите чифт красиви обици или гривна-талисман. 

Какво още? Елате и открийте сами! :)
Всички сте добре дошли! Очакваме ви!

Повече за джаз фестивала, вижте и на официалната страница, тук:http://www.atojazz.bg/

 

 

София Диша 2015


 

София Диша 2015 е в разгара си! За поредна година, пъстрият фестивал затваря едни от най-впечатляващите улици в София и разпалва любопитството на посетителите! Горещи емоции, интересни творци, ползотворни демонстрации и отзивчиви посетители изпълниха вече Малките пет кьошета, улица Пиротска и улица Ангел Кънчев. Всяка една неделя има вдъхновяваща тематика, която участниците интерпретират по свой начин. Заповядайте! Тази седмица сме на улица Иван Шишман, а идната - на улица Оборище. Ще се радваме да се срещнем и запознаем! Щандът на Ателие Марабу е постоянна работилница, в която всеки може да изработи сам новото си бижу. По традиция, правим и демонстрации с бижутерийни техники в духа на фестивала. 

 

 

София Диша 2014


 

София Диша 2014, за поредна година, направи няколко софийски улици по-красиви, творчески и пъстри! Благодарим ви, че споделихте емоциите си с нас и заедно обагрихме месец Август с пъстро настроение! Заразяващата атмосфера на невероятния фестивал преобрази Малките 5 кьошета, мощно премина през ул. Ангел Кънчев, откъдето се пренесе на улица Пиротска. Неделният следобед на четвъртата седмица премина под звуците на песента на танца и внесе настроение на красивата улица Оборище! Грандиозният завършек беше на улица Иван Шишман, белязан под темата Световна София.

 

Сред многобройните цветни участници, беше и своеобразната работилница на Ателие Марабу. Момичета и момчета от различни възрасти се превърнаха в дизайнери и спретнаха с наша помощ уникални бижута. С богат избор от стъклени мъниста и полускъпоценни камъни от палитрата на marabu.bg, си правиха атрактивни летни гривни и обици. Всяка седмица, творците интерпретираха темата на фестивала с интересни демонстрации. Ние също се включихме! Първата неделя, с акцент „Екоморфози”, посветихме на благодатните бижута от рециклирани материали. Втората седмица, под призива „Словото зове”, творихме накити от хартия с техниката Оригами. „Ветрове от цветове” и темата Визуални изкуства ни вдъхновиха за изработка на ажурни форми от силикон. С лесен за употреба хоби-инструмент изобразихме любими символи, които могат да се вплетат като закачлив елемент в летните аксесоари. Вихъра на „Песента и танца”, през четвъртата неделя, ни даде импулс за моделиране с цветна гъвкава тел и оригиналния инструмент Wig-Jig, а  „Световна столица” ни мотивира за оригинални колиета и гривни с Японски плитки.

Очакваме с нетърпение и следващото издание на невероятния фестивал. А дотогава можете да ни намерите в нашето училище: http://www.ateliemarabu.com/ 

 Моята Еко Коледа 2013

 

През изминалите 13 и 14 декември от зимния месец декември, ние от Ателие Марабу се заредихме с топло настроение и много творческо вдъхновение. Щастливи сме, че бяхме част от прекрасното събитие Моята Еко Коледа. И тази година, то събра страхотни творци на едно място. Цареше уютна атмосфера с вкусни сладкиши, аромати на коледни свещи и розови масла. На нашия щанд, превърнат в своеобразна работилница, всеки имаше възможност да се превърне в дизайнер на своето бижу и да си изработи гривна или обици от качествени и цветни полускъпоценни камъни и стъклени мъниста. 

 

 

София диша 2013


 

Август беше изпъстрен с изключително цветни емоции, приятни преживявания и срещи с усмихнати хора. София диша 2013 е уникално събитие, което направи четирите недели на летния месец по-оживени и вълнуващи, а участниците и посетителите - творчески настроени. В работилницата на Ателие Марабу, всеки можеше да изработи обици и гривни от ярки полускъпоценни камъни и стъклени мъниста със свой собствен дизайн. С малко наша помощ и огромното желание на всеки посетител, резултатите се получаваха страхотни. За пореден път доказахме, че всеки може да прави бижута. Стартът на фестивала беше на улица "Иван Шишман", а обединяващата тема - Екоморфози. Бижута от рециклирани материали беше нашата интерпретация по темата - показахме как можем да си направим пръстен и брошка от капсули за кафе. За да запазим атмосферата на втората седмица на улица "Ангел Кънчев" и темата Словото зове, правихме обици и фиба с оригами от списания. Третата седмица, на улица "Пиротска", в духа на Ветрове и цветове, изработихме свободно моделирани форми с топъл силикон. Грандиозният финал беше на улица "Витоша", а Песента на танцът беше завладял всички. С инструмента Уиг-джиг, при нас, посетителите можеха да си направят обици от гъвкава бижутерийна тел.

Фестивалът беше чудно преживяване! С нетърпение очакваме и следващото му издание :)

 

Екофест на любовта и виното 2013


 

Екипът на Ателие Марабу прекара 13 и 14 февруари в топлата атмосфера на Екофест на любовта и виното. Инициативата, организирана от "Органично", обедини творци от различни области. В духа на двата празника, настроението в Betahaus беше изключително заразяващо. При нас всеки посетител имаше възможност да изработи сам своя еко подарък за любимите си хора. 

 

 

Моята Еко Коледа 2012


 

Изминаха още три дни от зимния месец декември, изпълнени с прекрасни преживявания за Ателие Марабу. Щастливи сме, че бяхме част от топлото събитие Моята Еко Коледа, събрало толкова много вдъхновяващи творци на едно място. Цареше прекрасна атмосфера, изпълнена с аромати от току-що опечени сладкиши и уханни коледни свещи. При нас малчуганите с майките им и усмихнатите момичета, които ни посетиха, имаха възможност да изработят бижута с техен дизайн и наша помощ. Няколко смели дечица направиха прекрасни обици и брошки от филц, декорирани с разкошни мъниста.

 

София диша 2012

 

Екипът на Ателие Марабу прекара изключително вълнуващо месец август на 2012. През неделите някои от софийските улици бяха много по-атрактивни. Множество артисти с техните ръчно изработени вещи направиха обстановката уютна и заразяваща с настроение. Цареше творческа обстановка. На 5 август се настанихме на улица "Иван Шишман", а на 12 август центъра на творчеството беше "Ангел Кънчев". Улица "Пиротска" никога не е изглеждала толкова цветна, както на 19 август. На 26 август бурни ритми съпътстваха големия финал на фестивала, организиран в района на Софийското ларго.  Посетилите ни имаха възможност да се потопят в магията на ръчно изработените бижута и да видят отблизо материали от каталога на Marabu.bg. Те самите влязоха в ролята на дизайнери и с наша помощ си изработваха красиви обици. 

 

 

Sofia Design Week 2012


 

Ние от Ателие Марабу сме щастливи, че бяхме част от най-мащабното събитие в областта на дизайна в България.

Sofia Design Week ни донесе много емоции, хубави спомени и нови приятели.

 

От 1 до 8 юни гостувахме на клуб "Каркасон", където посрещнахме и се запознахме с много нови посетители. Те имаха възможност да разгледат прекрасните бижута на полуфиналистите от конкурса ни за ръчно изработени бижута "Поетична красота". Жури с председател Николай Сърдъмов и членове Адриана Андреева и Владислава Предова избраха и победителите. В последния ден тържествено ги наградиха с грамоти и специални изненади.

 

Организирахме уроци със закачливи имена, зад които се криеха уникални колиета, гривни и обици, изработени с интересни техники. Отделихме специално внимание на всеки, който пожела да си изработи сам красиво бижу с материали от Marabu.bg и с дизайн на Владислава Предова. Демонстрациите на тема "Бижута от рециклируеми материали" се оказаха неизчерпаем извор на идеи и нетрадиционни дизайни. Те предизвикваха настроение и желание за творческа работа във всеки посетител.