За Ателие МарабуНашите преподавателиПроектиМатериалиСнимкиНашите курсистиАтелие Марабу в медиитеОт опитПромоцииКонтакти
cart
Избрали сте 0 курсa.
ВИДЕО БЛОГ ФОРУМ Абонамент ОФЕРТИ

Вера Младенова

Вера Младенова


Родена съм на 30 май 1966 гогина. Завърших средно специално образование през 1985 година, с професионална квалификация - медицинска сестра. Висшето си образование завърших в Пловдивския университет през 1990 и взех магистърска степен в специалност Биология.

Работила съм 23 години като учител и няколко години като медицинска сестра. През цялото това време съм имала различни хобита свързани с ръчна изработка - шиене, плетене, бродиране. Винаги съм харесвала бижута и съм носила много, за всяка дреха си имах и определено такова. Първите, изработени от мен бижута, бяха за абитуриентския бал на дъщеря ми, тъй като тя не успяваше да намери подходящи такива за роклята си. Така, постепенно, изработването на накити се превърна в мое хоби. През 2016 година започнах да правя системно бижута за близките си, техните и моите приятели. Започнах да изработвам много и най-различни бижута. Направих си фейсбук страница www.facebook.com/mihaelle.jewelry, където помествах снимките им. Няколко години по-късно започнах да пускам снимки и в Инстаграм. Първоначално изработвах бижута предимно от мъниста, кристали и перли, впоследствие започнах да използвам естествени и полускъпоценни камъни, както и различни други материали. Раширявайки полето на използваните от мен материали, започнах да усвоявам и различни техники за изработка.

През юни 2019 година участвах в Базар на изкуствата и творческите занаяти в София.

В началото на 2022 година завърших курс по Приложна бижутерия към Ателие Марабу, за да задълбоча знанията, които до този момент бяха на база моят личен опит и изучаване на практиките на различни известни творци, чрез техни онлайн обучения и влогове. Представям Ви някои от моите бижута, като посочвам основните техники и материали, използвани за тяхната изработка.